Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Circuit Zandvoort maakt zich op voor Daikin NK Inlineskaten Marathon en 100 meter Sprint

Gepubliceerd donderdag 20 augustus 2020

Nog negen nachtjes slapen, dan strijden Nederlands beste inlineskaters op het Circuit Zandvoort om de nationale titels op de marathon en 100 meter sprint. In en rond het pas vernieuwde circuit zijn de voorbereidingen in volle gang voor deze Daikin NK Inlineskaten Marathon en 100 meter Sprint. 

Nog voor Formule 1-coureur Max Verstappen zijn eerste officiële rondjes op het asfalt van Zandvoort rijdt, neemt het inlineskatepeloton bezit van het 4,3 kilometer lange parkoers. Slagen Ingmar Berga en Manon Kamminga erin hun nationale titels, vorig jaar veroverd in Staphorst, te prolongeren? Neemt Crispijn Ariëns revanche, of zorgt olympisch kampioen Jorrit Bergsma voor een verrassing?

Dat is op 29 augustus allemaal te zien via een livestream op schaatsen.nl.Vanwege de coronamaatregelen ziet de KNSB zich alsnog genoodzaakt om geen publiek toe te laten op het circuit. Alleen rijders, begeleiders, officials en de pers krijgen toegang, mits zij zich tijdig hebben aangemeld én de gezondheidscheck doorstaan.

Geen toertocht
Toen het kabinet de wedstrijdsport vanaf 1 juli weer onder voorwaarden toestond, kon de KNSB deze Daikin NK Inlineskaten direct aankondigen. Het lag toen nog in de bedoeling om op het circuit ook een toertocht voor het brede publiek te organiseren, hiermee inhakend op de plots opgeleefde populariteit van de skeelersport. Helaas kan ook dit vanwege de coronasituatie niet doorgaan.

“Het is prachtig dat we dit Daikin NK op het asfalt van Zandvoort kunnen houden, maar we willen het natuurlijk wel cornonaveilig doen”, zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB. “Jammer dat we geen publiek en ook geen breedtesporters kunnen ontvangen. Laten we hopen dat volgend jaar meer mogelijk is, want we komen graag in Zandvoort terug om met zo veel mogelijk liefhebbers te skeeleren.”

Eind juli namen ruim 150 inlineskaters reeds deel aan een testtraining in Zandvoort. Zij waren onverdeeld enthousiast. Eenieder kijkt dan ook reikhalzend uit naar de Daikin NK Marathon en 100 meter sprint op 29 augustus. Wie precies aan de start zullen verschijnen, is nog niet bekend. Inschrijven is mogelijk tot 22 augustus 23.59 uur.

Voor wie vast in de stemming wil komen: deze promovideo geeft een indruk van hoe dit stilste NK op Zandvoort er straks uit zal zien. Delen van deze video via social media mag!

Actuele informatie
De hoogtepunten uit het programma van de Daikin NK Inlineskaten Marathon en 100 meter sprint zijn:
9.30 uur – 11.00 uur: Marathon (42 km) Masters 40+, 50+ en 60+
11.00 uur – 11.45 uur: Marathon (21 km) Junioren B, dames en heren
13.30 uur – 13.45 uur: Finales 100 meter sprint
13.45 uur – 15.15 uur: Marathon (42 km) Senioren en Junioren A, dames en heren

Actuele informatie, inclusief de livestream, is te vinden via schaatsen.nl. Voor startlijsten en uitslagen kun je ook de Sportity-app gratis downloaden. Als je dat gedaan hebt, kun je inloggen met het wachtwoord: inline2020

Komend weekeinde draaien veel inlineskaters al warm voor Zandvoort. Sterker nog: in Heerenveen en Wolvega zijn van 21-23 augustus ook nationale titels te verdienen bij de Daikin NK Inlineskaten Baan/Weg. Die gaan morgen om 12 uur van start. Actuele informatie over dit NK, inclusief livestream op 21 en 22 augustus, kun je eveneens vinden via schaatsen.nl en de Sportity-app.

De NK’s zijn voor de inline-toppers meteen het hoogtepunt van dit seizoen, want internationale kampioenschappen worden bij het inlineskaten dit jaar niet meer gehouden. Zowel EK (Portugal) als WK (Colombia) zijn voor 2020 definitief afgelast.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?