Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Center of Excellence faciliteert buitenlandse schaatsdromen

Gepubliceerd dinsdag 8 augustus 2023

Na vele reizen over de gehele wereld, met coachingsavonturen in onder andere Canada en onlangs Duitsland, heeft Geert Kuiper zich permanent gevestigd in Friesland. Als coördinator van het ISU Center of Excellence wil hij de schaatssport mondiaal verbreden en de Heerenveense faciliteiten delen met schaatsers uit andere landen.

Het ISU Center of Excellence in Heerenveen heeft voor veel rijders wat te bieden: “Schaatsers uit Portugal, Spanje, inlineskaters van over de hele wereld, maar er zijn ook aanvragen uit Egypte, India, Nieuw-Zeeland, noem maar op”, vertelt Geert Kuiper. “Het is aan ons om hen een plekje te geven.”

Enkele jaren geleden heeft de KNSB, net als tien andere ijsbanen, het predicaat Center of Excellence gekregen van de ISU om de schaatssport een impuls te geven. “Dit initiatief is ontstaan voor mensen die de stap naar boven willen maken, maar met een klein groepje zijn, zonder de juiste begeleiding. Het zijn vooral subtoppers of toppers in de dop. Wij willen ze graag verder helpen en hebben de verplichting ten opzichte van de rest van de wereld om het schaatsen verder te helpen”, aldus Kuiper.

Door het delen van kennis en het aanbieden van hoogwaardige faciliteiten met goede trainers krijgen rijders in kleine schaatslanden de kans zich te ontwikkelen. De KNSB leidt het programma om de schaatssport te helpen en de kennis te delen met landen in ontwikkeling. Aan Kuiper de taak om dat te coördineren. “Wat ga je precies doen met deze mensen?”, vroeg de oud-bondscoach zich af. “Het mooist zou zijn als ze een jaar meedraaien in een van de Friese teams.”

Lees het hele artikel verder op Schaatsen.nl

Wil je meer weten over het ISU Center of Excellence in Thialf, bezoek dan deze pagina eens.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?