Blijk van Erkenning voor Gé Wijnands: 'Drijvende kracht voor de sport'

Maandag 21 juni 2021

Jarenlang was Gé Wijnands als vrijwilliger actief in de schaats- en skeelersport. De Zuid-Hollander vervulde tal van functies: in de organisatie van de Oomssport Skeelercup en bij het Gewest Zuid-Holland van de KNSB. Afgelopen jaar deed hij een stap terug, al zal hij waarschijnlijk nooit helemaal uit de sport verdwijnen. Zaterdag ontving hij uit handen van René de Klein, sectievoorzitter inlineskaten, een Blijk van Erkenning van de KNSB.

Foto: Neeke Smit

De Klein looft Wijnands voor zijn inzet voor het inlineskaten. "Voor het westen van het land is hij een grote drijvende kracht geweest voor de sport. Hij heeft de Oomssport Skeelercup tot een mooie competitie gemaakt en hij is kartrekker van de Jeugdskeelercup. Daarnaast is hij in de winter ook nog heel druk met het marathonschaatsen. En als hij denkt twee tellen niets te doen te hebben, staat hij met zijn camera langs de lijn om foto's te maken die hij vervolgens gratis aan iedereen ter beschikking stelt."

Wijnands nam vorig jaar al afscheid, maar toen kon hij vanwege de coronaregels nog niet echt in het zonnetje gezet worden. Dat hij nu de Blijk van Erkenning ontving van de KNSB deed hem toch wel wat. Zijn relatie met de bond is niet altijd heel innig geweest. "Vorig jaar ontstond een beetje wrijving met de sectie. Dat mag en is niet erg. Daar moet je elkaar over kunnen aanspreken en de discussie moet je kunnen voeren. Maar op het gegeven moment moet het circus door en dat is nu zonder mij."

Lees het hele artikel op schaatsen.nl >>>