Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Blijk van Erkenning voor Gé Wijnands: ‘Drijvende kracht voor de sport’

Gepubliceerd maandag 21 juni 2021

Jarenlang was Gé Wijnands als vrijwilliger actief in de schaats- en skeelersport. De Zuid-Hollander vervulde tal van functies: in de organisatie van de Oomssport Skeelercup en bij het Gewest Zuid-Holland van de KNSB. Afgelopen jaar deed hij een stap terug, al zal hij waarschijnlijk nooit helemaal uit de sport verdwijnen. Zaterdag ontving hij uit handen van René de Klein, sectievoorzitter inlineskaten, een Blijk van Erkenning van de KNSB.

Foto: Neeke Smit

De Klein looft Wijnands voor zijn inzet voor het inlineskaten. “Voor het westen van het land is hij een grote drijvende kracht geweest voor de sport. Hij heeft de Oomssport Skeelercup tot een mooie competitie gemaakt en hij is kartrekker van de Jeugdskeelercup. Daarnaast is hij in de winter ook nog heel druk met het marathonschaatsen. En als hij denkt twee tellen niets te doen te hebben, staat hij met zijn camera langs de lijn om foto’s te maken die hij vervolgens gratis aan iedereen ter beschikking stelt.”

Wijnands nam vorig jaar al afscheid, maar toen kon hij vanwege de coronaregels nog niet echt in het zonnetje gezet worden. Dat hij nu de Blijk van Erkenning ontving van de KNSB deed hem toch wel wat. Zijn relatie met de bond is niet altijd heel innig geweest. “Vorig jaar ontstond een beetje wrijving met de sectie. Dat mag en is niet erg. Daar moet je elkaar over kunnen aanspreken en de discussie moet je kunnen voeren. Maar op het gegeven moment moet het circus door en dat is nu zonder mij.”

Lees het hele artikel op schaatsen.nl >>>

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?