Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Bedankt bestuurders natuurijsverenigingen

Gepubliceerd dinsdag 16 februari 2021
Herman de Haan, Directeur-bestuurder KNSB en Jurre Trouw, manager sportparticipatie KNSB spreken hun grote waardering en dank uit voor al het werk dat bestuurders van natuurijsverenigingen in de afgelopen week hebben verricht. Wat was het mooi dat we voor het eerst sinds zo veel jaar weer het natuurijs op konden. En wat was het spannend om dat in coronatijd allemaal goed georganiseerd te krijgen. Dat een aantal verenigingen er daarom voor kozen om dit jaar niets te organiseren was moedig en ook te begrijpen.

Wij hebben gezien dat in werkelijk heel het land, van Sluis tot Delfzijl, mensen op de schaats hebben gestaan. Lekker naar buiten, genieten van de frisse lucht én die heerlijke schaatsbeweging. Je zag de mensen weer een tevreden lach op het gezicht krijgen. Hier had Nederland duidelijk behoefte aan.

Wat ons trots maakt, is het enorme enthousiasme waarmee de trouwe vrijwilligers bij onze natuurijsclubs zich hebben ingezet om mensen veilig en vooral coronaproof te kunnen laten schaatsen. De omstandigheden waren lastig, mede door de sneeuwval, maar met een ongekende inzet kregen zij het mooi voor elkaar.

Een groot deel van Nederland, oud én jong, heeft daardoor voor het eerst sinds jaren weer van het schaatsen kunnen genieten. Dat is goed voor onze sport, het helpt om nieuwe, jonge leden te werven. Voor die inspanningen in deze periode waarin strenge vorst en corona samenvielen, willen zij de bestuurders van natuurijsverenigingen namens iedereen van de KNSB enorm bedanken!

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?