Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Avondlockdown verlengd tot en met 14 januari, wel topsport na 17.00 uur

Gepubliceerd dinsdag 14 december 2021
De huidige coronamaatregelen worden verlengd tot en met vrijdag 14 januari. Dat heeft het demissionair kabinet gemeld bij zijn persconferentie van 14 december, mede ingegeven door de grote risico’s van de nieuwe variant omikron. Amateursportwedstrijden en -trainingen op binnen- of buitensportlocaties blijven tussen 17.00 en 5.00 uur niet toegestaan. Topsporters mogen wel na 17.00 uur trainen en wedstrijden spelen, maar net als bij de amateursport nog altijd zonder publiek. Publieksevenementen gaan niet door, topsportwedstrijden wel. Sporten in de openbare ruimte is na 17.00 uur toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand.

Andere regelingen die verlengd worden zijn onder meer:
• Voor iedereen vanaf 18 jaar is het verplicht om 1,5 meter afstand te houden tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar.
• De avondlockdown van 17.00 tot 5.00 uur blijft gelden voor de horeca / sportkantine, niet-essentiële winkels (waaronder sportwinkels), cultuurgelegenheden en evenementen. (Sport)medische beroepen houden normale openingstijden.
• Voor publieke binnenruimtes van sportlocaties, zoals kantines, kleedkamers en toiletten, is een coronatoegangsbewijs plus ID vereist voor iedereen vanaf 13 jaar.
• Op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt, zoals in sportkantines, is vanaf 13 jaar (bij verplaatsen) een mondkapje verplicht.
• Het advies blijft: volg de basisregels, blijf en werk zoveel mogelijk thuis, ontvang thuis niet meer dan vier gasten van 13 jaar of ouder per dag, en ga je bij anderen op bezoek of ontvang je bezoek, doe dan een zelftest.

Versnelde boostercampagne

Vanwege de omikronvariant krijgt elke 18-plusser uiterlijk in de tweede helft van januari een booster aangeboden om de bescherming te verhogen en verspreiding tegen te gaan. De booster wordt gegeven na 3 maanden in plaats van na 6 maanden na de laatste vaccinatie of doorgemaakte coronabesmetting.

Steunpakket

Het demissionair kabinet heeft besloten om de bestaande financiële compensatieregelingen voor onder andere sportorganisaties te handhaven tot en met het eerste kwartaal van 2022. Voor evenementen geldt bij verbod een steunregeling tot en met het derde kwartaal, met groeiend eigen risico voor de organisatoren.


Op 14 januari 2022 wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Mogelijk geeft het inzicht van het OMT over de omikronvariant aanleiding om dit weegmoment te vervroegen.


Alle actuele coronamaatregelen vind je op de website van de overheid.


Via knsb.nl/corona houden we je op de hoogte van wat de maatregelen exact betekenen voor het schaatsen en inlineskaten.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?