Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Avondklok stopt op 28 april, beslissing versoepelen sporten op 3 mei

Gepubliceerd dinsdag 20 april 2021
Het demissionair kabinet heeft op dinsdagavond 20 april aangekondigd dat de avondklok vanaf woensdag 28 april 4.30 uur vervalt. De terrassen mogen vanaf die datum van 12.00 tot 18.00 uur open, met strikte voorwaarden waaronder maximaal 50 personen per terras en maximaal twee gasten per tafel buiten het eigen huishouden. Terrassen bij sportaccommodaties zijn uitgesloten van deze heropening. Thuis mag je vanaf 28 april maximaal twee personen van 13 jaar of ouder één keer per dag ontvangen. Voor winkels (waaronder dus ook sportwinkels) is geen afspraak vooraf meer nodig, de overige regels blijven voorlopig gehandhaafd.

Deze versoepelingen gelden als eerste stappen in het vijfstappen openingsplan van het kabinet. De tweede stap in het openingsplan met versoepelingen voor binnen en buiten sporten staat op z’n vroegst op dinsdag 11 mei gepland. Het kabinet maakt op maandag 3 mei bekend of deze tweede stap gezet kan worden.

Op de website rijksoverheid.nl vind je een overzicht van alle maatregelen. Specifiek voor de sport blijven deze eerder genomen regels van kracht tot en met datum:

De komende periode trekken veel Nederlanders erop uit om te inlineskaten. Houd hierbij rekening met de coronaregels. En draag altijd bescherming, dus een helm, kniebeschermers en polsbeschermers!

We houden je via knsb.nl/corona op de hoogte van de ontwikkelingen en de gevolgen voor het inlineskaten en schaatsen.

Reeks topsportevenementen inlineskaten vanaf 30 april

Het Ministerie van VWS heeft onlangs akkoord gegeven voor het organiseren van topsportevenementen voor inlineskaters. Het gaat om twaalf wedstrijddagen met tien baan- en wegwedstrijden en vijf marathons op afgesloten terreinen. De wedstrijdcyclus wordt afgewerkt in de periode van vrijdag 30 april tot en met zaterdag 19 juni.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?