Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Annita van Doorn ontvangt gouden KNSB-speld

Gepubliceerd maandag 7 januari 2013

Tijdens het KPN NK Shorttrack in Amsterdam is Annita van Doorn gehuldigd voor haar verdiensten voor het shorttrack in Nederland. De Nederlands kampioene van 2009 kreeg voor volle tribunes in de Jaap Edenhal de gouden speld van de KNSB uitgereikt. Van Doorn kreeg de onderscheiding opgespeld door KNSB-bestuurslid Sippy Tigchelaar en Jan de Jong, voorzitter van de sectie shorttrack.

Afgelopen zomer zette Van Doorn een punt achter haar topsportcarrière. De 29-jarige Nieuwegeinse was negen jaar actief op het hoogste niveau. In 2004 zorgde Van Doorn voor de eerste Nederlandse zege in de World Cup. In het Canadese Saguenay won ze de 3000 meter. Op het WK van 2011 behaalde ze zilver met de Nederlandse aflossingsploeg. Die prestatie leverde haar een nominatie op voor de titel sportploeg van het jaar 2011. Met het team won ze bovendien goud op de aflossing bij het EK van 2011 en 2012.

Van Doorn deed één keer meer aan de Olympische Spelen. Op de Spelen van Vancouver 2010 eindigde ze met het Nederlandse aflossingsteam op de vierde plaats.

Duizendste shorttrack-lid verwelkomd

Eerder op de middag werd in de Jaap Edenhal Jenti Lof onthaald als het duizendste shorttrack-lid van de KNSB. Vijf jaar geleden stond de teller in Nederland nog op 350 shorttrackers. In de tussenliggende periode is het aantal leden bijna verdriedubbeld.

Sectievoorzitter Jan de Jong hoopt het aantal shorttrackers de komende jaren te zien groeien tot 2000 leden. “We hebben op dit moment een aantal toprijders in huis die internationaal goed meekunnen. Voor de opvolging van deze rijders is een brede basis nodig.”

Meer informatie op: schaatsen.nl/kpn-nk-shorttrack-2013

Twitter: @knsbshorttrack

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?