Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Alsnog geen coronapas bij georganiseerde sport buiten, wél binnen

Gepubliceerd donderdag 4 november 2021
Er komt géén coronapas voor georganiseerd sporten in de buitenlucht. Deze maatregel die het demissionair kabinet wilde doorvoeren is van de baan na kritiek van de Tweede Kamer en protest vanuit NOC*NSF en diverse sportbonden, waaronder de KNSB. Vanaf zaterdag 6 november geldt het tonen van het coronatoegangsbewijs boven de 18 jaar wel op meer plekken, waaronder bij sporten op binnenlocaties, evenementen met of zonder vaste zitplaats, en sportkantines binnen en op buitenterrassen (behalve bij afhalen). Voor publiek bij amateursportwedstrijden is dit bewijs niet van toepassing, bij professionele sport wel. Wat de nieuwe maatregelen exact betekenen voor de afzonderlijke ijsbanen wordt momenteel uitgezocht.

Het coronatoegangsbewijs toont aan dat je volledig gevaccineerd bent, de afgelopen 24 uur negatief bent getest of hersteld bent van corona. Op elke locatie waarbij de coronapas geldt, moet de persoonlijke QR-code officieel worden gescand en het ID-bewijs worden gecontroleerd op geldigheid.

Met de Coronacheck-app kun je het coronatoegangsbewijs ophalen. Ook is het mogelijk een coronatoegangsbewijs op papier te laten zien. Voor horeca en organisatoren van evenementen en sportactiviteiten is de app CoronaCheck Scanner beschikbaar, waarmee zij de controle op coronatoegangsbewijzen kunnen uitvoeren.

Mondkapjes en thuiswerken

Verder heeft het kabinet gemeld dat mondkapjes vanaf 6 november opnieuw verplicht zijn op alle publieke binnenlocaties binnen waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden én bij contactberoepen, waaronder fysiotherapeut en masseur. Je riskeert een boete van 95 euro als je hier geen mondkapje draagt. Voor thuiswerken is het dringende advies: ‘werk minstens de helft van de werktijd thuis’. Die richtlijn gaat meteen in op woensdag 3 november. Het kabinet benadrukt bovendien het belang van het houden aan de coronabasisregels, en met name de 1,5 meter afstand.

Deze maatregelen komen bovenop de regels die op dit moment al gelden, zoals de sluitingstijden voor de horeca (van middernacht tot 6.00 uur) en het maximale aantal van 75 procent bezoekers voor evenementen binnen zonder zitplaats.

Op 12 november heeft het kabinet een volgend weegmoment.

Alle actuele coronamaatregelen vind je op de website van de overheid.

Via knsb.nl/corona houden we je op de hoogte van wat de maatregelen betekenen voor het schaatsen en inlineskaten. Uiterlijk vrijdag 5 november vindt u hierover nadere informatie.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?