Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Alom geprezen gezicht van het natuurijs Rieks Poelman ontvangt eervolle bondsonderscheiding

Gepubliceerd donderdag 10 maart 2022
Rieks Poelman heeft op maandag 7 maart van de KNSB een bondsonderscheiding ontvangen. Rieks is maar liefst al meer dan 40 jaar actief in de schaatssport. Bij ijsvereniging Wittem is hij 41 jaar bestuursvoorzitter. Voor het gewest Drenthe en op de ijsbaan in zijn woonplaats Assen heeft hij zich lange tijd bezighouden met het plannen van ijshuur voor de verenigingen. Ook was hij de laatste jaren verantwoordelijk voor alle NK’s die in Assen hebben plaatsgevonden. De afgelopen 9 jaar was Rieks voorzitter van de KNSB-sectie Natuurijs. Onlangs was hij opnieuw veelvuldig in de media, ditmaal als boegbeeld van de succesvolle landelijke KNSB-campagne voor het werven van natuurijsmeesters, die resulteerde in maar liefst 800 aanmeldingen.
Foto: Romy Pilon – Fotostudio PilonMedia Winterswijk

De commissie Bondsonderscheidingen roemde zijn verdienste voor de landelijke schaatssport en natuurijs in het bijzonder. Enkele quotes van de commissieleden:

“Rieks, in tijden van natuurijs was jij de woordvoeder, het boegbeeld en het aanspreekpunt. In welk radio- of tv-programma jij ook verscheen, de boodschap was altijd spot-on!

“De verbinding tussen het KNSB-Bondsbureau en de natuurijsverenigingen is mede dankzij jou enorm versterkt. Je hebt een databestand gecreëerd met actuele gegevens van verenigingen en bestuurders, en hebt er voor gezorgd dat deze actueel bleven. Je was ook zeer regelmatig aanwezig bij regionale bijeenkomsten en hebt individuele verenigingen op weg geholpen met allerlei advies.”

“Je bent de kartrekker van het online ticketsysteem voor toertochten waarbij inmiddels ruim 60% van de organisaties op is aangesloten. Het systeem heeft gezorgd voor een betere regulering van de bezoekersstromen.”

“Je bent altijd een groot ambassadeur voor het lidmaatschap van de KNSB geweest. Meerdere verenigingen zijn lid geworden doordat jij ze actief op de voordelen hebt gewezen en ze hebt begeleid in het lidmaatschapsproces.”

Tomeloze inzet

De bondsonderscheiding is in Winterswijk uitgereikt door Jurre Trouw, manager KNSB Sportparticipatie. Ook hij heeft niets dan lof over het enthousiasme en de passie waarmee Rieks zich heeft ingezet voor de schaatssport: “Rieks, je hebt ongelofelijk veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van onze sport, véél meer dan je van een vrijwilliger kan verwachten. We durven rustig te stellen dat het schaatsen op natuurijs zonder jou en jouw vasthoudendheid niet al die aandacht had gekregen. Nederlandse harten smelten van natuurijs en wij worden echt blij van koek en zopie. Jouw gedachtengoed zal nog heel lang doorwerken bij de KNSB en in de schaatswereld.”

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?