Alle KNSB Talent Teams rijden komende vier jaar rond in kleding Fila/Sportconfex

Vrijdag 13 januari 2023

De oplettende schaatsfan heeft het vermoedelijk recent al opgemerkt: de schaatsers van KNSB Talent Teams rijden sinds kort rond in herkenbare pakken, alle voorzien van een oranje body en blauwe benen. Dit is het resultaat van nieuwe afspraken tussen de KNSB en kledingpartner Sportconfex/Fila. 

“Met de KNSB Talent Teams zijn we dagelijks bezig om de talentontwikkeling naar een hoger niveau te tillen. Daarbij past ook een professionele outfit, geleverd door onze vaste partner Fila/Sportconfex”, meldt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “De KNSB Talent Teams stralen met dezelfde look and feel eenheid uit, maar elk team heeft toch zijn eigen accenten kunnen leggen.”

De oranje body en blauwe benen vormen de basis van het kledingontwerp. Elk KNSB Talent Team onderscheidt zich met subtiele elementen uit de eigen regio in de pakken. De verschillen zijn onder meer nodig om rijders te kunnen onderscheiden bij mass starts en shorttrackraces.  

“Het is mooi dat na TeamNL ook alle rijders van de KNSB Talent Teams van nette, goed passende kleding zijn voorzien. Bijkomend voordeel is dat de talenten meteen kunnen wennen aan onze pasvorm, kwaliteit en werkwijze. Dat is prettig als ze straks in actie mogen komen voor het grote werk”, zegt Bert van der Tuuk, directeur van Sportconfex. 

Komend weekeinde (14-15 januari) komen de talenten weer in hun nieuwe pakken op het ijs in Groningen, waar de NK Junioren A/B worden afgewerkt. De afspraken die de KNSB en Fila voor de Talent Teams hebben gemaakt, lopen tot medio 2026. 

Via de KNSB Talent Teams leidt de schaatsbond talenten op in de disciplines langebaan, shorttrack en inlineskaten. Het doel hiervan is om jonge rijders klaar te stomen voor de nationale en internationale top. Bij de KNSB Talent Teams kunnen atleten dicht bij huis  topsport combineren met onderwijs. Voor alle rijders is een fulltime trainer aanwezig met een breed samengestelde begeleidingsstaf, inclusief arts en fyiotherapeut.   De KNSB Talent Teams zijn voortgekomen uit de regionale talentencentra (RTC’s). Verspreid over heel Nederland zijn er vijf KNSB Talent Teams voor de langebaan, drie voor shorttrack en vier voor inlineskaten. 

Langebaanschaatsers van KNSB Talent Team Zuidwest trainen in hun nieuwe pakken. FOTO'S KNSB/HANNEKE MENNENS
De selectie van het KNSB Talent Team Noordwest. FOTO'S KNSB/HANNEKE MENNENS
Ook de KTT-shorttrackers zijn tegenwoordig in Fila-pakken gestoken. FOTO'S KNSB/HANNEKE MENNENS