Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Advies voor toekomst schaatssport aangenomen in Ledenraad

Gepubliceerd zaterdag 20 mei 2017

Tijdens de 21ste Ledenraadsvergadering van de KNSB in Utrecht heeft de Expertgroep ‘Duurzame inrichting van de schaatssport’ haar advies over de toekomst van de schaatssport gepresenteerd aan de Ledenraad. Het adviesrapport en de daarin opgenomen vervolgstappen zijn aangenomen, waarbij bestaande financiële afspraken worden gerespecteerd. Ook is de begroting 2017-2018 vastgesteld.

Samen voor de schaatssport cruciaal

Procesbegeleider van de expertgroep Micky Adriaansens van Twijnstra Gudde lichtte het adviesrapport van de Expertgroep toe. Er zijn vier kernopgaven benoemd voor de schaatssport: beter samenwerken op alle niveaus, een gezond meerjaren financieel beleid, een nieuwe indeling in top- en breedtesport en commerciële doorontwikkeling.

Nieuw model

In de schaatswereld zijn vele stakeholders met belangen vertegenwoordigd. De expertgroep vindt het cruciaal de samenwerking tussen alle betrokkenen te verbeteren. Door de schaatssport in te delen in top- en breedtesport, kan er volgens het adviesrapport een basis geboden worden voor continuïteit. Een basis met voldoende ruimte om de synergie te benutten tussen zowel alle schaatsdisciplines als top- en breedtesport. Cruciaal is transparantie en vertrouwen, de basis hiervoor is gelegd in de expertgroep.

Micky Adriaansens namens de expertgroep: “Samen met elkaar voor het schaatsen is de basis van het adviesrapport. Het is belangrijk dat het vertrouwen dat is ontstaan in de expertgroep wordt vastgehouden.”   

Vervolgstappen

De Expertgroep adviseert dit model in 2018-2019 in te voeren. Die transitie vraagt om een bijdrage van alle betrokkenen, denk aan teams, atleten, gewesten, verenigingen, secties uit alle disciplines. In de Ledenraad is het adviesrapport met de daarin voorgestelde stappen aangenomen. Vervolgstappen uit het rapport zijn onder andere het ontwikkelen van een plan voor kerntaken in de schaatssport, rollen en competenties en bijbehorende bezuinigingen. Daarnaast is vastgesteld in de Ledenraad dat er met betrokken partijen en achterban in het land verder wordt gesproken over het advies en samenwerking.

Theo Fledderus, directeur-bestuurder KNSB: “Mede namens de Raad van Toezicht spreek ik mijn waardering uit aan de expertgroep voor het advies. Er is draagvlak en enthousiasme voor het rapport in de Ledenraad en het gevoel van urgentie is hoog. Er is geconstateerd dat het advies een goede richting geeft om de mooie prestaties en het vele plezier dat aan onze sport wordt beleefd een gezonde toekomst te kunnen geven. Het is cruciaal dat we hier samen met alle partijen mee verder gaan.”

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?