Acht inlineskaters naar WK in Italië

Donderdag 27 juli 2023
De Selectiecommissie Inlineskaten van de KNSB heeft donderdag de namen bekendgemaakt van de rijders die TeamNL vormen op het WK in Italië. Die wereldkampioenschappen worden van 26 augustus t/m 3 september gehouden in Montecchio Maggiore/Vicenza.
Foto : Hanneke Mennens

Op het vorige week verreden EK in het Franse Valence d’Agen slaagde geen van de TeamNL-rijders erin om zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap te kwalificeren. Daarvoor was een podiumplek (top-3) op een afstand nodig. Mede op voordracht van bondscoach Valentina Berga – Belloni heeft de SCISK donderdag acht rijders geselecteerd. TeamNL Inlineskaten bestaat in de plaats die tussen Verona en Venetië is gelegen, uit de volgende rijders en rijdsters.

Vrouwen
Lianne van Loon
Fleur Veen
Berber Vonk
Jet Fransen (junior A)
Sofia Schilder (junior A)

Mannen
Jelmar Hempenius
Chris Berkhout (junior A)
Tom Mulder (junior A)

“Sofia, Lianne en Jelmar zaten met hun vierde plaatsen bij het EK het dichtst bij een podiumplek”, licht KNSB-disciplinemanager Inlineskaten Marcel Scheperkamp de gemaakte keuzes toe. “Sofia krijgt in Italië assistentie van Jet. En ter ondersteuning van Lianne nemen we Berber (voor puntenkoers en marathon) en Fleur (marathon) mee. Tom en Chris willen we internationale ervaring laten opdoen. Jelmar zal alleen starten op de 100 meter.”

Scheperkamp vormt samen met Remy de Wit (technisch directeur) en Ronald Mulder (oud-rijder) de selectiecommissie inlineskaten van de KNSB.

Meer informatie over de WK Inlineskaten 2023 vind je te zijner tijd op schaatsen.nl of op de event-website.