Samenvatting 51e KNSB Ledenraad

Maandag 08 juli 2024

De KNSB Ledenraad is donderdag 27 juni akkoord gegaan met het Jaarplan en de begroting 2024-2025 en ook met een aantal voorgestelde wijzigingen in het nationaal wedstrijdreglement algemene bepalingen en in de specifieke bepalingen voor de disciplines Kunstrijden, Langebaan/Kortebaan, Marathon en Shorttrack voor het nieuwe seizoen. Omdat het seizoen voor het Inlineskaten nog in volle gang is, worden de reglementswijzigingen voor deze discipline in een van de volgende bijeenkomsten van de Ledenraad besproken.

Een groot deel van de vergadering was ingeruimd voor Remy de Wit. De technisch directeur van de KNSB gaf middels een met de nodige cijfers en grafieken onderbouwde presentatie een kijkje in verleden, heden en toekomst van talentontwikkeling en topsport. Duidelijk werd dat het winnen van olympische medailles geen vanzelfsprekendheid is.

De technisch directeur betrok de Ledenraad nadrukkelijk bij ‘zijn’ dilemma’s. Verdeeld over vier groepjes gingen de leden op zijn verzoek kort met elkaar brainstormen waar de KNSB de komende jaren de focus op zou moeten leggen qua investeren in talentontwikkeling.

De Ledenraad was onder de indruk van de presentatie van De Wit en vond het fijn om over dit onderwerp mee te mogen denken en discussiëren. ‘Dat willen we best vaker doen!’ was de algemene opinie.

Tot slot…
Aan het eind van de vergadering waren er bloemen, een fraai beeldje en mooie woorden van Raad van Toezicht-voorzitter Pieter de Kroon voor de afzwaaiende Jaap Manshanden die acht jaar het Gewest Noord-Holland/Utrecht in de Ledenraad heeft vertegenwoordigd en die altijd een van de warme pleitbezorgers van (de opkomst van) het shorttrack is geweest.