Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ook WK Shorttrack 2028 naar Nederland

Gepubliceerd dinsdag 13 juni 2023

De ISU heeft het WK Shorttrack in 2028 aan Nederland toegewezen. Dat heeft de Internationale Schaats Unie bekendgemaakt.

De KNSB is bij monde van commercieel directeur Jeroen Kraaij heel blij met de toewijzing. “Het WK in 2017 in Rotterdam was een geweldig feest en dat belooft het ook in 2024 weer te worden. Hoe mooi is het voor onze eigen rijders om in een vol huis met Oranje-fans voor de wereldtitels te gaan strijden?! Dat ook de volgende generatie shorttrackers die kans in 2028 krijgt, is voor hen een uitdagende stip aan de horizon om naartoe te werken”, aldus Kraaij.

In 2021 werd het WK overigens zonder publiek en met Covid-maatregelen in Dordrecht gehouden. Kraaij: “Ook daar kijken we, ondanks de omstandigheden, met een positief gevoel op terug. De wereld kon zo – via tv en livestream – genieten van een WK en voor de rijders was het ook fijn dat ze zich dat jaar toch met de wereldtop konden meten.”

Niels Markensteijn, directeur van TIG Sports, de vaste ‘event-partner’ van de KNSB als het om shorttrack gaat: “Shorttrack is een geweldige sport om naar te kijken. De evenementen die we tot nu toe samen met de KNSB in Nederland hebben georganiseerd, waren – op de corona-editie van 2021 na – stuk voor stuk uitverkocht en uiterst sfeerrijk. Ook het WK in 2024 gaat ongetwijfeld weer een enorme belevenis worden. Het is heel fijn dat de ISU zoveel vertrouwen in de KNSB en TIG Sports heeft, dat we ook het WK in 2028 mogen organiseren! Wij hebben er nu al zin in! Maar eerst 2024…”

Overigens heeft de ISU ook twee Junior World Cups Shorttrack, in november/december 2023, aan Nederland toegewezen. De locatie voor deze World Cups wordt later bekendgemaakt.

WK Shorttrack 2024
Niets missen van het komende WK Shorttrack (15 t/m 17 maart 2024) in Ahoy? Bestel dan snel je tickets. Meer info op Schaatsen.nl.

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?