25.000 gebruikers van innovatieve Sprint app!

Maandag 09 augustus 2021
Afgelopen vrijdag is Sprint de 25.000 gebruikers gepasseerd. Dit is echt een geweldig aantal! Vanaf de 23.000 gebruikers zijn wij op zoek gegaan naar nummer 25.000 en inmiddels is het zover: we hebben de 25.000 gebruikers bereikt. In dit artikel maken we dan ook de winnaars van de gave prijzen bekend en nemen we je mee in een aantal leuke statistieken over de Sprint app.

In 2018 heeft de KNSB samen met digitaal sportmarketingbureau Sportunity de Sprint app gelanceerd, inmiddels drie jaar later zijn er 25.000 Sprint gebruikers. Deze schaatsers en skaters hebben al veel gebruik gemaakt van de app en samen hebben zij 164.934 keer hun prestaties bijgehouden met Sprint.

De Sprint app meet rondetijden, afstanden en snelheden op bijna alle kunstijsbanen in Nederland en met Sprint kun je via GPS jouw skeelerroutes bijhouden en mooie routes vinden. Op het kunstijs werkt de app met een MYLAPS ProChip die is afgestemd op speciale lussen in het ijs. Zo worden jouw tijden en afstanden tijdens het schaatsen op de 400 meter ijsbaan nauwkeurig geregistreerd. Niet alleen op kunstijs, maar ook op natuurijs kun je met Sprint door middel van GPS jouw prestaties en route bijhouden. Begin 2021 genoten veel Nederlanders van het natuurijs, en ook de Sprinters genoten hier volop van.

Skaten met Sprint!

In juli 2019 is de skatefunctie geïntroduceerd in de Sprint app. Gebruikers kunnen door middel van de GPS op hun telefoon al hun skateprestaties bijhouden. Zo worden onder andere de routes bijgehouden en deze kunnen na afloop van de skatesessie gedeeld worden met alle andere Sprint gebruikers. Hierdoor vind je de mooiste skateroutes in Nederland in Sprint.

De routes die worden gedeeld in de Sprint app kunnen verrijkt worden met meldingen en hotspots. Op deze manier creëren wij samen een netwerk van leuke en veilige routes door heel Nederland. Inmiddels zijn er al 3.588 routes toegevoegd door alle Sprint gebruikers en zijn er 128 meldingen en hotspots aangemaakt in de afgelopen twee jaar.

Ruim drie jaar na lancering gebruiken inmiddels meer dan 25.000 schaats- en skateliefhebbers de Sprint app voor het bijhouden van hun prestaties. “De groei van het aantal gebruikers is naar ons inzicht mede te danken aan het toevoegen van de skatefunctionaliteit in Sprint. Met deze functionaliteit willen wij de recreatieve skaters aanspreken en hen inzicht geven waar mooie, maar ook veilige plekken zijn om te skaten” zegt Jurre Trouw, manager Sportparticipatie van de KNSB. “De komende jaren willen wij het aantal mooie en veilige skateplekken verder uitbreiden. Een routenetwerk voor skaters zoals dat ook voor fietsers is zou fantastisch zijn!”

“Drie jaar geleden zijn we samen met de KNSB als één van de eerste sportbonden begonnen om middels de inzet van de digitale mogelijkheden van nu, een vernieuwd aanbod te ontwikkelen en schaatsers en skaters nog meer plezier te laten beleven aan de sport” zegt Niels Schut, directeur van Sportunity. “Gaaf om te zien dat nu 25.000 sporters regelmatig gebruik hebben gemaakt van de Sprint app en daarmee de KNSB voor een nog grotere doelgroep relevant is.”

Wie vallen er in de prijzen?

Nu Sprint de 25.000 gebruikers gepasseerd is, is natuurlijk is iedereen ook benieuwd naar de gelukkigen die een prijs hebben gewonnen. De hoofdprijs, twee plekken voor op het DAIKIN VIP-deck tijdens het openingsweekend van het langebaanseizoen, is gewonnen door Sprinter Herman Banken. De hoofdprijs is beschikbaar gesteld door Daikin. Daarnaast zijn er nog vijf andere mooie prijzen verloot onder alle gebruikers:

Tas voor skates of schaatsen: Thijs van Tol
Skatezak: Madelon Hulsing
Skeeleren in Nederland: Martin Kannekens
MYLAPS ProChip: Dagmar Van De Donk
Eén jarige verlenging voor chip: Hans Cuijlits

Sprint neemt nemen zo snel mogelijk contact op met alle winnaars.

De eerste SKATE4daagse!

Sprint leeft samen met alle 25.000 gebruikers toe naar de allereerste SKATE4daagse, die gehouden wordt van 30 augustus tot en met 5 september. Inmiddels hebben er al ruim 500 mensen zich aangemeld die meedoen aan de SKATE4daagse. Tijdens deze week ga je vier keer de weg op om te skeeleren. Je kunt kiezen uit vier verschillende afstanden, 5, 10, 15 of 20 die je vier keer skate. En je kunt kiezen uit verschillende pakketten waarbij je een echte SKATE4daagse medaille en/of een uniek skate T-shirt ontvangt. Doe jij al mee? Alle informatie vind je op SKATE4daagse.nl.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start je sessie, help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes en geniet volop van het skeeleren! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je via www.sprintapp.nl.