Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Tien manieren om vrijwilligers te bedanken

Gepubliceerd vrijdag 3 december 2021
Vele vrijwilligers zetten zich elk schaats- en skateseizoen in om ervoor te zorgen dat iedereen (veilig) het ijs en de weg op kan. Op 7 december worden vrijwilligers weer in het zonnetje gezet tijdens de Nationale Vrijwilligersdag. Een mooi moment om als club je waardering te tonen. We hebben tien manieren op een rij gezet waarop je je vrijwilligers kunt bedanken.
  1. Indien de coronamaatregelen het toelaten, kun je een vrijwilligersavond organiseren of een barbecue exclusief voor de vrijwilligers, waarbij ook de partners van de vrijwilligers zijn uitgenodigd en bestuursleden het eten bereiden en de vrijwilligers bedienen.
  2. Huldigingen aan het einde van het seizoen. Rijk prijzen uit voor bijvoorbeeld de beste trainer van het seizoen, de beste schaatser of beste scheidsrechter/jurylid.
  3. Stuur een e-mail (of brief) naar alle vrijwilligers waarin je hen bedankt voor hun inzet en het ‘lenen’ van hun kennis en kunde.
  4. Plaats een advertentie in de lokale krant waarin je alle vrijwilligers bedankt. Of spreek in een interview als bestuur je dank uit voor de inzet van de vrijwilligers.
  5. Zorg aan het einde van het seizoen voor een kleine attentie voor alle vrijwilligers. Bijvoorbeeld een tegoedbon van een sponsor van de club.
  6. Creëer een walk of fame in het clubhuis, waar prominenten, (bestuurs)leden én vrijwilligers een plek hebben.
  7. Voer de rubriek de ‘vrijwilliger van de maand’ in. Zet elke maand op de clubsite of via sociale media een vrijwilliger in het zonnetje. Aan het einde van het jaar kies je via een stemming de ‘vrijwilliger van het jaar’.
  8. Bied je vrijwilligers ontwikkelingsmogelijkheden. Denk dan bijvoorbeeld aan cursussen of bijscholingen.
  9. Zorg voor meerdere waarderingsmomenten gedurende het seizoen, zoals tijdens kerst een kerstpakket(je) met een bedankbrief van het bestuur of een kaartje op de verjaardag van een vrijwilliger.
  10. Organiseer op sociale media een ‘like en share‘ actie met een foto met al je vrijwilligers erop. Bijvoorbeeld met het bericht: klik op like als je onze vrijwilligers ook wilt bedanken, en deel als je trots op ze bent.

Bronnen: Rotterdam Sportsupport en thuiscomfort.nl

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?