Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

1 rijder en 1 coach positief getest op corona voor WKKT

Gepubliceerd woensdag 23 december 2020
Aan de vooravond van het WK Kwalificatietoernooi zijn alle deelnemende schaatsers, hun coaches en overige teambegeleiders op corona getest. Van twee personen, één rijder en één coach uit hetzelfde team, was het testresultaat positief. Voor hen gaat een streep door het toernooi. Om privacyredenen worden hun namen niet bekendgemaakt.

De positief geteste rijder wordt vervangen door de eerste reserve op de deelnemerslijst. Het WKKT wordt van 26-28 december verreden in Thialf. Dat gebeurt zonder publiek, de wedstrijden zijn grotendeels live te volgen op tv via NPO1.

Voor de organisatie van dit WK Kwalificatietoernooi hanteren de KNSB en eventpartner House of Sports strenge protocollen. Eén onderdeel daarvan zijn twee verplichte coronatests, waarvan de eerste dinsdag zijn afgenomen. De uitslagen werden vandaag bekend. Op het genoemde tweetal na waren alle uitslagen negatief.

Alle rijders, coaches en overige tembegeleiders worden op Eerste Kerstdag nog een keer getest op aanwezigheid van het coronavirus. De uitslagen daarvan zullen voor aanvang van het toernooi bekend zijn.

Aan het WK Kwalificatieteornooi doen 119 langebaanschaatsers mee, 62 mannen en 57 vrouwen. Zij strijden om startbewijzen voor de internationale wedstrijden die na 1 januari op het programma staan. Dat zijn de EK Allround & Sprint (16-17 januari), twee World Cups (22-24 januari en 29-31 januari) én de WK Afstanden (12-14 februari). Al deze wedstrijden worden verreden in Thialf.

Alleen voor de EK Allround & Sprint hebben zich al rijders gekwalificeerd: Patrick Roest en Antoinette de Jong gaan als nationale kampioenen naar de EK Allround, Hein Otterspeer en Jutta Leerdam gaan als NK-winnaars naar de EK Sprint. Per toernooi zijn dan per sekse nog twee startbewijzen te verdienen tijdens dit WKKT.

Voor de World Cups liggen voor elke afstand vijf tickets klaar. Voor de WK Afstanden gaat het in principe om drie startbewijzen per afstand. Alleen voor de 5000m vrouwen en 10000m mannen zijn het er slechts twee. Op basis van de ISU-regels moet Nederland op de 1000 meter mannen en 5000 meter mannen het derde ticket nog wel definitief veiligstellen. Dat kan tijdens de World Cups in januari.

Het programma, deelnemerslijsten én live uitslagen van dit WKKT vind je op deze speciale WKKT-pagina van schaatsen.nl. Het WKKT wordt live uitgezonden door de NOS op NPO1, zaterdag vanaf 13.15 uur, zondag vanaf 13.10 uur en maandag ook vanaf 13.10 uur . Een livestream is te vinden op NOS.nl en Schaatsen.nl.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?