Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Combibaan

Een combibaan is een baan waar je in de zomer kan skaten en die in de winter bij vorst als ijsbaan kan worden gebruikt.

Onder leiding van de commissie Natuurijsbanen zijn sinds de jaren negentig de eerste combinatiebanen gekomen en sindsdien is deze multifunctionele accommodatie niet meer weg te denken uit schaats- en skateland Nederland. Hoe de realisatie van een combibaan gestalte kan krijgen wordt toegelicht in de brochure Combinatiebanen.

De combibaan zoals omschreven nog in de brochure wordt tegenwoordig gecombineerd met een 200 meter skatebaan in plaats van de ‘geasfalteerde 400 meter schaatsbaan’ zoals deze in eind jaren negentig als eerste combinatiebaan is ontstaan.

Een breedstesport baan wordt steeds vaker om de 200 meter baan heen gelegd of de ijsclub kiest ervoor om het geheel terrein onder water te zetten. Voor het maken van een goede keuze heeft de KNSB een advies opgesteld.

Voor bij de KNSB aangesloten verenigingen bestaat de mogelijkheid ondersteuning bij de KNSB te vragen bij de planontwikkeling en totstandkoming van een combibaan. Deze ondersteuning bestaat voornamelijk in de vorm van advies.

 

 • Goede voorbeelden
 • Realisatie combibaan zonder gemeentelijke gelden

  Omschrijving
  Realisatie combibaan zonder gemeentelijke gelden

  Succes van
  Schaatsvereniging Oudewater

  Het succes
  SVO is er in geslaagd een fantastische natuurijs- en skatebaan te realiseren zonder dat de gemeente hiervoor subsidies te beschikking heeft gesteld.

  Toelichting
  Door de sterke lokale gemeenschap, zelfwerkzaamheid, de band die de vereniging onderhoudt met lokale ondernemers en het intensief betrokken krijgen van een grote belangrijke lokale ondernemer (met een groot netwerk) is de natuur- en skatebaan ondanks de forse begroting toch gerealiseerd, volledig naar wens van de vereniging. Inmiddels kijkt de vereniging naar uitbreidingsmogelijkheden.

  Meer info
  Schaatsvereniging Oudewater via www.svooudewater.nl of contactgegevens via Ramon Kuipers, KNSB Bondsbureau.

 • Downloads

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?