Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Marathonparcours

Bij de organisatie van een inlineskatemarathon zijn er specifieke bepalingen omtrent het (goedkeuren van) parcours.

Als een parcours niet voldoet aan de eisen van een baan of een wegparcours dan is dit een marathonparcours. De breedte van minstens 80% van het gehele beschikbare parcours (bv ook een gedeelte van de weg) moet minimaal 4 meter bedragen.
Het gehele parcours moet voldoende vlak zijn, zonder barsten, gaten of zwakke plekken. Minimaal 80% van het parcours moet bestaan uit asfalt of beton.

Voor alle gevaarlijke gedeeltes in het parcours (zoals scherpe bochten, hellingen, slecht wegdek, wegversmallingen) en obstakels dienen de rijders duidelijk en tijdig gewaarschuwd te worden. In de bijlage van de algemene voorwaarden van het organiseren van een marathonwedstrijd wordt specifiek op de veiligheidseisen ingegaan.
De stijging/daling van (een gedeelte van) het parcours mag nooit meer bedragen dan 5%.

Een parcours korter dan 5 km dient volledig afgesloten te zijn voor al het openbare verkeer. De rijrichting op een parcours korter dan 5 km is altijd linksom (dwz. tegen de wijzers van de klok in). Bij een parcours langer dan 1000 meter is er minimaal 1 motor of auto, die circa 100 meter voor de eerste rijders uit rijdt en in geen geval rijders hindert, bevoordeelt of in gevaar brengt.

  • Downloads

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?