Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sponsors en partners van de KNSB

Hoofdsponsor van schaatsend Nederland | Daikin

Daikin is hoofdsponsor voor schaatsend Nederland, zodat zij samen met de KNSB met alle betrokkenen het schaatsen in de volle breedte kunnen blijven ontwikkelen.

Sinds 1 juli 2018 is Daikin, fabrikant van warmtepompen en klimaatsystemen, bij de KNSB aangesloten als Partner van schaatsend Nederland. Als internationale onderneming heeft Daikin met haar topproducten grote ambities, die passen bij de ambities van de schaatsbond om het beste schaatsland van de wereld te zijn en te blijven. Daikin omarmt de komende jaren alle disciplines van het schaatsen: langebaan, shorttrack, inlineskaten, marathon en kunstrijden.
De wereldwijde marktleider op het gebied van airconditioning, wil zich nadrukkelijk op de Nederlandse verwarmingsmarkt positioneren, nu er een einde komt aan de gaswinning in Groningen en Nederlandse huishoudens gasloos gaan worden. Alle huishoudens zullen de komende jaren hun gasaansluiting moeten laten vervangen en warmtepompen zijn daarvoor een uitstekend alternatief. Daikin heeft als fabrikant de kennis en de oplossingen in huis om Nederland te helpen in de transitie naar warmtepompen.
Daikin is van origine een Japans bedrijf en is in Nederland gevestigd in Capelle a/d Ijssel.
Meer informatie op de corporate website: www.daikin.nl of alles over warmtepompen op www.hetnieuweverwarmen.nl

Hoofdsponsor schaatsend Nederland | Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is in 2016 voortgekomen uit de fusie tussen de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto. De grootste kansspelorganisatie van Nederland en organiseren op dit moment zeven verschillende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Onze missie kunnen we in 7 woorden samenvatten: bijdragen aan een gelukkig en gezond Nederland.
Meer informatie op de website

Hoofdsponsor Langebaan | Holland&Barrett

Holland & Barrett is hoofdsponsor van de KNSB. De winkelketen in natuurlijke gezondheid en verzorging omarmt het langebaanschaatsen.
Holland & Barrett is een van oorsprong Britse keten, opgericht in 1870, met 1300 gezondheidswinkels in 16 landen. Verspreid over heel Nederland heeft het bedrijf, dat in 2003 De Tuinen overnam, ruim 200 winkels. “Holland & Barrett is er voor iedereen die op een natuurlijke manier gezond en vitaal wil blijven. Schaatsen past daar goed bij: sportief, positief en veel Nederlanders beleven er plezier aan”, zegt algemeen directeur Marc Estourgie.“

Meer informatie op de website van Holland&Barrett

Hoofdsponsor van Shorttrack | Lynk & Co

Lynk & Co is sinds juli 2020 Partner van Schaatsend Nederland en hoofdsponsor van de discipline shorttrack. Daarmee omarmt Lynk & Co de Nationale Trainingsselectie van bondscoach Jeroen Otter. Het mobiliteitsmerk Lynk & Co heeft zich voor twee jaar verbonden aan de KNSB. Op basis van memberships en efficiency door gemeenschappelijk gebruik introduceert Lynk & Co een nieuw mobiliteitsconcept.
Lynk & Co presenteert zijn auto’s anders dan de traditionele automerken met showrooms. De eerste ‘club’ is in oktober 2020 geopend aan het Rokin in Amsterdam en laat één auto zien: de 01 en voorzien van alle denkbare opties. Members kunnen alleen kiezen tussen full hybrid en plug-in hybrid en kiezen uit twee kleuren: zwart of blauw. Vanaf april 2021 zijn de auto’s op de weg te zien en zijn er ook pop-up stores.
De teamspirit, de attractiviteit van de sport en de benodigde samenwerking in het relay-onderdeel van de Nederlandse shorttrackploeg maken een sterke match tussen de KNSB en Lynk & Co. Met diverse vernieuwende activaties wordt de samenwerking zichtbaar en gaat het team gezamenlijk een auto van Lynk & Co rijden.

Meer informatie op de website. van Lynk & Co.

Partner | Trachitol

Met ingang van 1 september 2018 is Trachitol® voor een periode van 4 jaren actieve sponsor van de KNSB geworden en daarmee ‘aanwakkeraar van schaatskoorts’.
Salveo Pharma is de distributeur van het welbekende merk tegen keelpijn. Het bedrijf wordt partner van de schaatsbond, omdat deze oer-Hollandse wintersport uitstekend aansluit bij het merk Trachitol. Wanneer het gaat vriezen, wil Trachitol relevant zijn door zichtbaarheid en activatie. Trachitol® is een Nederlands merk, dat zeer herkenbaar is in het Oranje-paarse doosje. De keeltabletten zijn bedoeld om snel keelpijn te verlichten. Echter, Schaatskoorts is een nationale ziekte die graag aangewakkerd wordt.
Daarom omarmt de nieuwe partner het marathonschaatsen en IJSTIJD! Bij een strenge winter zal Trachitol prominent aanwezig zijn bij activiteiten op natuurijs.
Meer informatie op de website

Partner | Rabobank

Rabobank is vanaf seizoen 2018-2019 voor vier jaar partner van de KNSB. Vanuit de missie van de Rabobank ‘Growing a better world together’ gaan de Rabobank en de KNSB de schaatssport structureel versterken en vernieuwen. Belangrijke pijlers in het partnership zijn het versterken van lokale verenigingen, talentontwikkeling, topsport en voeding. De jeugd heeft de toekomst en daarom ondersteunt Rabobank graag het jeugdprogramma IJSTIJD! van de KNSB en tevens het verder professionaliseren van de talentontwikkeling door de Rabo Talentdagen waar potentiële talenten en rijders van KNSB Talenten Teams op een op een uniforme wijze tweejaarlijks getest worden en kennis wordt overgedragen m.b.t. gezonde (sport)voeding. Een ander belangrijk element van de samenwerking is de verbinding tussen breedte- en topsport. Yvonne van Gennip (meervoudig Olympisch winnares) is – naast haar rol als teammanager van de Nationale Selectie langebaan- ook ambassadeur voor Rabobank Meer informatie op de website

Official Apparel Supplier | Fila

FILA_CMYK 복사FILA is vanaf 2014 de kledingsponsor van de KNSB. De nationale schaatsteams Langebaan, Shorttrack, Kunstrijden en Inlineskaten alsmede KNSB Jong Oranje zullen in kleding van FILA sporten. FILA is van origine een Italiaans merk, dat in 1911 werd opgericht door de drie Fila broers. Toen FILA in 1972 overgenomen werd door het Italiaanse autobedrijf FIAT begon het merk uit te groeien tot een internationaal sportmerk. De grote internationale bekendheid kwam vanaf 1973, toen FILA tennislegende Björn Borg begon te sponsoren. Naast Björn Borg werden er in de loop der jaren steeds meer topsporters gesponsord, zoals Reinhold Messner, Monica Seles, Alberto Tomba en Kim Clijsters. In 2007 werd FILA door een Koreaans bedrijf overgenomen, waardoor dit bedrijf in één klap het grootste Zuid-Koreaanse sportkledingmerk werd. De missie die FILA hanteert is om een toonaangevend authentiek sportmerk te zijn die geïnspireerd wordt door de stijl, elegantie en passie van hun Italiaanse erfgoed. Momenteel is FILA de officiële sponsor van het World Archery Federation (WA) en sponsort het tennisspelers zoals Svetlana Kuznetsova, Jelena Jankovic, Janko Tipsarevic en Andreas Seppi.
Meer informatie op de website 

Partner | PowerBar

Al sinds 2012 is PowerBar official supplier van de KNSB, en voorziet zij de rijders van de Nationale Trainingsselectie Shorttrack en de KNSB Talent Teams van de benodigde energie. PowerBar heeft namelijk maar één doelstelling: de best mogelijke sportvoeding leveren zodat iedereen topprestaties kan leveren! Al meer dan 30 jaar werkt PowerBar op basis van kennis uit de wetenschap en samen met (top)sporters aan de ontwikkeling van doelgerichte sportvoeding. Het brede assortiment van PowerBar bestaat uit producten welke zijn te gebruiken voor, tijdens en na het sporten. Door voor elk productconcept ook alternatieven te bieden is er voor ieder type sporter en ieder sportmoment een geschikt PowerBar product.

Meer informatie op de website

Mediapartners | NOS

De NOS is een journalistieke omroeporganisatie die deel uitmaakt van de publieke omroep. De NOS maakt programma’s op radio, televisie, teletekst en internet. Het zijn specifieke programma’s onder andere op het terrein van sport. Het belangrijkste kenmerk van de NOS-programma’s is dat ze actueel, objectief, betrouwbaar, onafhankelijk en vrijwel altijd rechtstreeks zijn.
Meer informatie op de website

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?