Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sponsors en partners van de KNSB

Hoofdsponsor | KPN

Met ingang van de zomer 2010 is KPN hoofdsponsor van de KNSB en daarmee de trotse partner van het schaatsen in Nederland. Schaatsen creëert saamhorigheid. Het verbindt mensen. KPN is net als vele Nederlanders schaatsliefhebber en wil zo veel mogelijk mensen betrekken bij het schaatsen. Door zich te verbinden aan het schaatsen wil KPN samen met de KNSB in de volle breedte verder bouwen aan de ontwikkeling van de schaatssport. KPN is daarom niet alleen sponsor van de disciplines langebaan schaatsen en marathonschaatsen, maar ondersteunt ook de schaatsactiviteiten voor de jeugd. Daarnaast is KPN sponsor van natuurijs waaronder de toerschaatstochten. KPN is een toonaangevende leverancier van ICT-diensten. Met een breed scala aan producten en diensten bedienen we met verschillende merken een groot aantal diverse klantgroepen – in binnen- en buitenland. Van prepaid bellen in de VS, tot interactieve HD-televisie in Nederland. Met onze dienstverlenging willen we schaatsend Nederland verbinden.
Meer informatie op de website

Hoofdsponsor | Daikin

Sinds 1 juli 2018 is Daikin, fabrikant van warmtepompen en klimaatsystemen, bij de KNSB aangesloten als Partner van schaatsend Nederland. Als internationale onderneming heeft Daikin met haar topproducten grote ambities, die passen bij de ambities van de schaatsbond om het beste schaatsland van de wereld te zijn en te blijven. Daikin omarmt de komende jaren alle disciplines van het schaatsen: langebaan, shorttrack, inlineskaten, marathon en kunstrijden.
De wereldwijde marktleider op het gebied van airconditioning, wil zich nadrukkelijk op de Nederlandse verwarmingsmarkt positioneren, nu er een einde komt aan de gaswinning in Groningen en Nederlandse huishoudens gasloos gaan worden. Alle huishoudens zullen de komende jaren hun gasaansluiting moeten laten vervangen en warmtepompen zijn daarvoor een uitstekend alternatief. Daikin heeft als fabrikant de kennis en de oplossingen in huis om Nederland te helpen in de transitie naar warmtepompen.
Daikin is van origine een Japans bedrijf en is in Nederland gevestigd in Capelle a/d Ijssel.
Meer informatie op de corporate website: www.daikin.nl of alles over warmtepompen op www.hetnieuweverwarmen.nl

Partners van Schaatsend Nederland

KPN en Daikin vormen samen de partners voor Schaatsend Nederland, zodat zij samen met de KNSB met alle betrokkenen het schaatsen in de volle breedte kunnen blijven ontwikkelen.

Partner | Team NL

Zesentwintig sportbonden hebben hun krachten gebundeld in Team NL. Team NL bestaat uit de beste sporters die Nederland vertegenwoordigen op het hoogste niveau. Door de diversiteit van sporten is Team NL het gehele jaar door in beeld tijdens wereldbekerwedstrijden, EK’s, WK’s, Olympische en Paralympische Spelen.
Team NL brengt sporters en fans via diverse kanalen dichter bij elkaar. Daarnaast speelt Team NL ook een belangrijke maatschappelijke rol en zal het een actieve bijdrage leveren aan evenementen en verenigingen.
Meer informatie op de website

Partner | Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is in 2016 voortgekomen uit de fusie tussen de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto. De grootste kansspelorganisatie van Nederland en organiseren op dit moment zeven verschillende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Onze missie kunnen we in 7 woorden samenvatten: bijdragen aan een gelukkig en gezond Nederland.
Meer informatie op de website

Partner | Trachitol

Met ingang van 1 september 2018 is Trachitol® voor een periode van 4 jaren actieve sponsor van de KNSB geworden en daarmee ‘aanwakkeraar van schaatskoorts’.
Salveo Pharma is de distributeur van het welbekende merk tegen keelpijn. Het bedrijf wordt partner van de schaatsbond, omdat deze oer-Hollandse wintersport uitstekend aansluit bij het merk Trachitol. Wanneer het gaat vriezen, wil Trachitol relevant zijn door zichtbaarheid en activatie. Trachitol® is een Nederlands merk, dat zeer herkenbaar is in het Oranje-paarse doosje. De keeltabletten zijn bedoeld om snel keelpijn te verlichten. Echter, Schaatskoorts is een nationale ziekte die graag aangewakkerd wordt.
Daarom omarmt de nieuwe partner het marathonschaatsen en IJSTIJD! Bij een strenge winter zal Trachitol prominent aanwezig zijn bij activiteiten op natuurijs.
Meer informatie op de website

Partner | Rabobank

Rabobank is vanaf seizoen 2018-2019 voor vier jaar partner van de KNSB. Vanuit de missie van de Rabobank ‘Growing a better world together’ gaan de Rabobank en de KNSB de schaatssport structureel versterken en vernieuwen. Belangrijke pijlers in het partnership zijn het versterken van lokale verenigingen, talentontwikkeling, topsport en voeding. De jeugd heeft de toekomst en daarom ondersteunt Rabobank graag het jeugdprogramma van de KNSB en tevens het verbeteren van de structuur van de RTC’s, lokale verenigingen, baanselecties en RTC’s met elkaar verbinden en gezonde (sport)voeding als basis voor talentontwikkeling te implementeren. Nog een belangrijk element van de samenwerking is de verbinding tussen breedte- en topsport. Yvonne van Gennip (meervoudig Olympisch winnares) is – naast haar rol als teammanager van de Nationale Selectie langebaan- ook ambassadeur voor de Rabobank.
Meer informatie op de website

Official Apparel Supplier | Fila

FILA_CMYK 복사FILA is vanaf 2014 de kledingsponsor van de KNSB. De nationale schaatsteams langebaan, shorttrack, kunstrijden en inline-skaten alsmede KNSB Jong Oranje zullen in kleding van FILA sporten. FILA is van origine een Italiaans merk, dat in 1911 werd opgericht door de drie Fila broers. Toen FILA in 1972 overgenomen werd door het Italiaanse autobedrijf FIAT begon het merk uit te groeien tot een internationaal sportmerk. De grote internationale bekendheid kwam vanaf 1973, toen FILA tennislegende Björn Borg begon te sponsoren. Naast Björn Borg werden er in de loop der jaren steeds meer topsporters gesponsord, zoals Reinhold Messner, Monica Seles, Alberto Tomba en Kim Clijsters. In 2007 werd FILA door een Koreaans bedrijf overgenomen, waardoor dit bedrijf in één klap het grootste Zuid-Koreaanse sportkledingmerk werd. De missie die FILA hanteert is om een toonaangevend authentiek sportmerk te zijn die geïnspireerd wordt door de stijl, elegantie en passie van hun Italiaanse erfgoed. Momenteel is FILA de officiële sponsor van het World Archery Federation (WA) en sponsort het tennisspelers zoals Svetlana Kuznetsova, Jelena Jankovic, Janko Tipsarevic en Andreas Seppi.
Meer informatie op de website 

Partner | PowerBar

Al sinds 2012 is PowerBar official supplier van de KNSB, en voorziet zij de rijders van de Nationale Trainingsselectie Shorttrack en alle RTC-rijders van de benodigde energie. PowerBar heeft namelijk maar één doelstelling: de best mogelijke sportvoeding leveren zodat iedereen topprestaties kan leveren! Al meer dan 30 jaar werkt PowerBar op basis van kennis uit de wetenschap en samen met (top)sporters aan de ontwikkeling van doelgerichte sportvoeding. Het brede assortiment van PowerBar bestaat uit producten welke zijn te gebruiken voor, tijdens en na het sporten. Door voor elk productconcept ook alternatieven te bieden is er voor ieder type sporter en ieder sportmoment een geschikt PowerBar product.

Meer informatie op de website

Mediapartners | NOS

De NOS is een journalistieke omroeporganisatie die deel uitmaakt van de publieke omroep. De NOS maakt programma’s op radio, televisie, teletekst en internet. Het zijn specifieke programma’s onder andere op het terrein van sport. Het belangrijkste kenmerk van de NOS-programma’s is dat ze actueel, objectief, betrouwbaar, onafhankelijk en vrijwel altijd rechtstreeks zijn.
Meer informatie op de website

Mediapartners | De Telegraaf

Telesport is topsport.
Telesport brengt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week op de hoogte van het laatste topsportnieuws, achtergronden en exclusieve interviews uit Nederland en de rest van de wereld. Via dagblad De Telegraaf, de website telesport.nl, de app Apple, app Android en via het online videoprogramma Telesport Vandaag.
Meer informatie op de website

Mediapartners | 100% NL

100% NL: Van Guus Meeuwis tot Kensington
Hoor je de hits van BLØF, Armin van Buren, Guus Meeuwis of Kensington? Dan luister je naar I00% NL! Dat is namelijk het radiostation met de hele dag door de unieke mix van de beste muziek van Nederlandse bodem. Met de Ochtendshow met Lars word je elke werkdag wakker met een lach op je gezicht. Lars Boele helpt je tussen 06:00 en 10:00 uur door jouw ochtenddip heen. In de middag loodst Koen Hansen je door de file heen met zijn middagshow tussen 16:00 en 19:00 uur. Hij houdt je op de hoogte van het laatste nieuws, trending topics en natuurlijk de lekkerste muziek van Nederland.
Meer informatie op de website

Heb je gevonden wat je zocht?