Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Transponders

Tijdsregistratie bij landelijke en regionale inlineskate- en marathonwedstrijden vindt plaats met behulp van transponders. Elke wedstrijdlicentiehouder is verplicht om met een eigen vaste transponder te rijden (meestal bij skaten vanaf 11 jaar; marathon vanaf 16 jaar). Hiervoor wordt de ProChip flex van Mylaps gebruikt.

Aanschaf eigen transponder

Deze ProChip flex transponder kun je voor voor een periode van 1, 2 of 5 jaar bij MYLAPS huren. Je schaft je eigen transponder aan via de Mylaps webshop: speedhiveshop.mylaps.com/active-sports.html.

Voor het eerste gebruik van de ProChip Flex activeer je deze via de computer via de USB-aansluiting.

Transpondernummer registreren in Mijn KNSB

Iedere transponder heeft een eigen nummer. Je eigen transpondernummer vul je in op Mijn KNSB blokje ’transponders’. Dit nummer komt vervolgens automatisch mee bij de inschrijving, op de tekenlijst en in de wedstrijdbestanden, zodat jij opgenomen kunt worden in de uitslag.

Geen transponder?

Wanneer je niet je eigen transponder draagt in de wedstrijd, dan wordt je gediskwalificeerd.

Bij wedstrijden is een beperkt aantal leentransponders beschikbaar die, tegen inlevering van je identiteitsbewijs en een geldbedrag, voor de duur van de wedstrijd gehuurd kunnen worden.

Rondetijden

Op diverse skatebanen en de meeste kunstijsbanen ligt het Mylaps systeem die tijdens trainingen en wedstrijden automatisch de rondetijd toont op je gekoppelde telefoon of horloge. Koppel hiervoor jouw transpondernummer/ID aan een gratis aan te maken Mylaps account, waardoor je toegang krijgt in je rondetijden, positie en andere data via www.mylaps.com.

Een ProChip FLEX transponder van Mylaps heb je ook nodig wanneer je je prestaties op het ijs bij wilt houden met deĀ GoSkate-app.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?