Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Recreatief skaten: deelnemen

Wil je deelnemen aan een skatetoertocht?  Via de KNSB bieden 50 organisaties skatetoertochten aan met afstanden variërend van 5 tot 200 km. Tochten voor het goede doel, prestatietochten of gewoon gezellig samen sporten. Daarnaast worden er in bijna alle grote steden de zogenaamde night skates georganiseerd en zijn er diverse verenigingen die een tocht organiseren.

Op de KNSB kalender en op de kalender op Schaatsen.nl vind je een overzicht van de toertochten. Per toertocht geven we je informatie over locatie, starttijd, een sfeerimpressie en nog meer info.

Bij een aantal tochten is een speciale activiteit voor jeugd, maar er zijn ook een groot aantal vrije tochten waarbij korte afstanden te rijden zijn. Deze afstanden kunnen in eigen tempo gereden worden en zijn ook leuk voor jonge inlineskaters! De groepstochten zijn geschikt voor de geoefende inlineskater. De groepstocht kenmerkt zich door dat er wordt gereden in één groep van start tot finish, je moet dan het afgesproken tempo kunnen volhouden meestal gemiddeld 20-22 km per uur.

Je kunt meestal ter plaatse inschrijven. Er komen ook steeds meer mogelijkheden om je (vooraf) digitaal in te schrijven. Kijk bij de specifieke informatie in de skatetoertochtkalender op schaatsen.nl naar de mogelijkheden.

Deelname aan een toertocht kost voor volwassen ongeveer € 7,50 en voor kinderen ongeveer € 4,00.

Het dragen van een helm is voor je eigen veiligheid verplicht. Het dragen van beschermingmaterialen zoals knie- of polsbescherming wordt sterk geadviseerd.

Zelf een tocht of clinic organiseren?
Interesse in het organiseren van een skatetoertocht? Bekijk dan de pagina ‘Aanmelden recreatief skate-evenement‘ 

Binnen je vereniging (nieuwe) leden voorbereiden op een toertocht? De KNSB biedt je ondersteuning bij het huren van skates en beschermmateriaal bij een open dag, het verzorgen van een clinic of om het KNSB vaardigheidspaspoort te gebruiken als lesprogramma.

Extreem warm weer
De KNSB heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Inlineskaten in extreem warm weer brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Een goede voorbereiding is dan ook van belang. Zowel voor inlineskaters als organisaties van toertochten en wedstrijden.

Het is aan te bevelen om bij extreme hitte alleen in de ochtend of avond te skaten. Als je deelneemt aan een wedstrijd of toertocht, is het belangrijk om de informatie van de lokale wedstrijd- of  toertochtorganisatie te volgen. Organisaties kunnen bijvoorbeeld overwegen om de lengte van de toertocht in te korten bij extreme hitte. Bij wedstrijden zal de hoofdscheidsrechter in afstemming met de lokale organisatie uitsluitsel geven over of er gevolgen zijn voor de wedstrijd vanwege het warme weer.

De KNSB adviseert inlineskaters zich goed voor te bereiden op de hitte, denk aan goede kleding, bescherming tegen de zon en het voldoende aanvullen van vocht mineralen, koolhydraten en zout. Bekijk de KNSB tips inlineskaten en extreme hitte voor meer informatie.

SKATE4daagse
In de zomer van 2021 van 30 augustus t/m 5 september vindt de SKATE4daagse plaats. Je kunt deelnemen met de Sprint app en behaald de 4daagse wanneer je in deze week 4 keer geskeelerd hebt en je route hebt geregistreerd in de GoSkate-app. Meer over de SKATE4daagse vind je hier.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?