Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Aanbod voor scholen

Leren schaatsen en inlineskaten hoort erbij voor elk kind in Nederland wat de KNSB betreft!
De KNSB biedt scholen diverse mogelijkheden om de schaatsbeleving écht te stimuleren;

Lespakket
De KNSB stelt deze winter voor scholen GRATIS een interactief lespakket beschikbaar, dat wordt aangeboden voor leerlingen in de groepen 3-4, 5-6 en 7-8. De verschillende lespakketten zijn tot stand gekomen in samenwerking met Young Crowds, dat gespecialiseerd is in educatieve content.

In de werkboekjes komt de veelzijdigheid van het schaatsen aan bod, met onderwerpen als het Langebaanschaatsen, Shorttrack, Kunstschaatsen en Inlineskaten. Leerlingen leren over veiligheid op de schaatsbaan en ze kunnen oefeningen doen, alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen straks goed voorbereid op het ijs staan.
Het lesmateriaal bestaat uit interactieve werkboekjes van 16 pagina’s en een online docentenhandleiding. Ter aanvulling op de werkboekjes is een online omgeving met filmpjes.

Via deze bestellink kan een school een bestelling plaatsen. De boekjes kunnen kosteloos besteld worden per pakket van 30 exemplaren voor de respectievelijke groep(en). De school betaalt slechts de administratie- en verzendkosten, deze kosten zijn afhankelijk van de bestelling en worden getoond voordat de bestelling definitief is.

E-learning
Speciaal voor (vak)docenten die met hun school naar een IJSTIJD! baan gaan, stelt de KNSB kosteloos een e-learning beschikbaar. In deze tool staat een beknopte toelichting op schaatsen en schaatsmateriaal. De nadruk ligt op de lesvormen met een voorbeeldles voor beginners/ervaren kinderen, deze lessen zijn te downloaden en direct toepasbaar. Docenten zijn hiermee in 10 minuten op de hoogte van de eerste basics rondom schaatsen en het geven van een les. Klik hier om naar de e-learning te gaan.

Clinicdag docenten
Speciaal voor (vak)docenten van scholen heeft de KNSB een gerichte docentenscholing ontwikkeld. Deze is alleen op aanvraag beschikbaar en bevat een drietal praktisch ingerichte workshops waarmee docenten, in combinatie met de e-learning, vervolgens zelf op school een les kunnen geven.

Een complete clinicdag bevat de volgende onderdelen;

Alle workshops worden gegevens door gerenommeerde KNSB docenten en/of schaatscoryfeeën. Afhankelijk van de gewenste situatie is de clinicdag op maat aan te passen.

Voor meer informatie over alle mogelijkheden voor scholen kun je contact opnemen met

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?