Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Lespakket voor kinderen t/m 12 jaar

Leren schaatsen en inlineskaten hoort er echt bij voor elk kind in Nederland wat de KNSB betreft. Daarom is er het jeugdprogramma SKATETIJD! en bieden we scholen mogelijkheden om de schaats- en skatebeleving nu écht aan kinderen mee te geven. Belangrijk onderdeel zijn de lespakketten met lesboekjes en leskaarten over schaatsen en inlineskaten voor verschillende groepen op de basisschool.

Lesboekjes Inlineskaten
Voor Inlineskaten zijn speciale lesboekjes ontwikkeld die gratis aan scholen ter beschikking worden gesteld. In de lesboekjes komt de veelzijdigheid van Inlineskaten aan bod. Leerlingen leren over veiligheid en bescherming en ze kunnen oefeningen doen, alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen straks goed voorbereid zijn als ze de skatebaan of de straat op gaan of met de skates naar school komen.

Via deze bestellink kan een school een bestelling plaatsen. De school kan de boekjes kosteloos bestellen per pakket van 30 exemplaren voor de verschillende groep(en). Je betaalt slechts de administratie- en verzendkosten (deze kosten zijn afhankelijk van de bestelling)

Leskaarten Chill op Skates!
Met de leskaarten kun jij als docent heel eenvoudig een leuke skateles verzorgen aan de klas. De leskaarten helpen je om de kinderen de eerste beginselen van het inlineskaten te leren. Aan de hand van vier thema’s kun jij je les geven zodat de kinderen een leuke skateles krijgen op het schoolplein, in de gymzaal of op de skeelerbaan: 1. Veilig vallen en balans  2. Remmen 3. Verkeer 4. FUN op skates.

Download hier de leskaarten Chill op skates! en ga direct aan de slag om de kinderen kennis te laten maken met hoe leuk inlineskaten is!

Lesboekjes Schaatsen
Om te leren schaatsen heeft de KNSB een interactieve, educatieve lesboekjes beschikbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor leerlingen in de groepen 3/4, 5/6 en 7/8.

In de lesboekjes komt de veelzijdigheid van het schaatsen aan bod met onderwerpen als het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstschaatsen en inlineskaten. Leerlingen leren over veiligheid op de schaatsbaan en ze kunnen oefeningen doen. Alles om ervoor te zorgen dat leerlingen goed voorbereid op het ijs kunnen staan.

Het gaat om interactieve lesboekjes van 16 pagina’s en een online docentenhandleiding. Voor een eerste indruk, kun je via onderstaande links previews van de lesboekjes bekijken.

Via deze bestellink kan jouw school een bestelling plaatsen. Je kan de boekjes kosteloos bestellen per pakket van 30 exemplaren voor de verschillende groepen. Je betaalt slechts de administratie- en verzendkosten (deze kosten zijn afhankelijk van de bestelling)

Verenigingen kunnen scholen waarmee ze willen schoolschaatsen of -skaten ook de lesboekjes aanbieden.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?