Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Vrijwilligers waarderen

Vrijwilligers doen hun werkzaamheden zonder daarvoor betaald te worden. Zij ontvangen wel graag waardering.

Waardering en beloning zijn vormen van erkenningen voor wat een vrijwilliger doet binnen de vereniging. Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan. Door hen erkenning te geven motiveer je ze en ontstaat er een positieve werking. Het is een teken dat de vereniging vrijwilligers serieus neemt en belangrijk vindt. Als een vereniging zijn vrijwilligers tijdens zijn actieve periode waardering geeft, kan dit ervoor zorgen dat vrijwilligers langer actief blijven.

Motiveren en waarderen kan op vele manieren. Het is slim om het waarderings- cq. bedankbeleid kan op papier te zetten en iemand daarvoor verantwoordelijk te maken.

Kosteloze waarderingsmogelijkheden zijn: (persoonlijk) bedankje, vermelding medewerkers in clubblad, complimentjes geven, belangstelling en interesse tonen, waardering van een mening, bedankbriefje, aanstellen van een vrijwilliger van de maand, erelidmaatschap, lid van Verdienste, etc.

Daarnaast kunnen ook kleine attenties of presentjes gegeven worden als blijk van waardering/erkenning: bloemetje, fles wijn, waardebonnen, consumptiebonnen, verjaardagskaartje, verjaardagscadeau, toegangskaartjes voor wedstrijden, etc.

Overige waarderingsmogelijkheden: Contributiekorting, feestavond, vrijwilligersdag, deelname aan scholing en/of cursussen, verenigingskleding, onkostenvergoeding, reiskostenvergoeding, goede werkomstandigheden, verzekering, etc.

Ook de volgende acties geven vrijwilligers het gevoel dat zij serieus genomen worden:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?