Missie en waarden

Als KNSB (Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond) zetten we ons in voor het versterken en promoten van het schaatsen en inlineskaten. Dit doen we voor alle disciplines: lange- en kortebaanschaatsen, shorttrack, marathon, kunstschaatsen, inlineskaten, schoonrijden en schaatsen op natuurijs.

Samen voor het schaatsen en skaten

Missie

De KNSB is dé autoriteit op het gebied van schaatsen en inlineskaten. Samen met partners maken we slag na slag om heel Nederland plezier te laten beleven aan het schaatsen en inlineskaten.

Hoe doen we dit dan?

We informeren recreatieve, wedstrijd- en topsporters, helpen verenigingen, verzorgen opleidingen, organiseren wedstrijden, ontwikkelen talenten, ondersteunen commerciële partners, communiceren met schaatsfans en behartigen de belangen van onze sporten.

We werken vanuit vier kernwaarden dit zijn:

Oer-Hollands

Schaatsen zit in ons DNA en is al jaren sport nummer 3 van Nederland. De KNSB, opgericht in 1882, heeft een rijke traditie: van Jaap Eden tot Sven en Ireen. Met 22 kunstijsbanen op 18 miljoen inwoners zijn we uniek in de wereld. Bij natuurijs en natuurlijk de Elfstedentocht krijgen miljoenen Nederlanders schaatskoorts.

Toonaangevend

We horen bij ’s werelds beste schaatslanden bij langebaan, shorttrack en marathon. En hebben dezelfde ambitie voor kunstrijden en inlineskaten. We ontwikkelen talenten en innoveren om top te blijven. Onze evenementen zijn vernieuwend, een voorbeeld voor de rest van de wereld.

Toegankelijk

Iedereen kan dichtbij huis van de schaats- of skatesport genieten op een duurzame ijs- of skeelerbaan. Verenigingen bieden kwalitatief goede trainers. Iedereen, met of zonder beperking, heeft recht op een club, ongeacht leeftijd, afkomst of geaardheid.

Verbindend

Als KNSB brengen we diverse partijen binnen de schaats- en inlineskatesport bij elkaar: van vrijwilliger tot sponsor, van natuurijsmeester tot topschaatser en -skater. We ontwikkelen, faciliteren en stimuleren om de sport te laten bloeien. Ons motto is dan ook: ‘Samen voor het schaatsen en skaten’.

KNSB - Messagehouse - Schets - v8.2
Infographic message house - achterzijde