Natuurijsmeester

Ben je opgeleid tot natuurijsmeester en nog lang niet klaar met leren? Via het Gilde van Natuurijsmeesters bieden we diverse bijscholingen aan om jou nog beter voor te bereiden op een natuurijsperiode.

Wil je een bijscholing volgen?

Verschillende typen bijscholingen

De bijscholingen voor natuurijsmeesters worden via het Gilde van Natuurijsmeesters aangeboden. Dit kunnen verschillende typen bijscholingen zijn.

 • E-learning modules
  • In deze online modules doe je in je eigen tempo en tijd kennis en informatie op over een bepaald thema.
 • Webinars
  • In online presentaties delen sprekers live kennis over een bepaald thema. Er is geen ruimte voor interactie, wel voor het stellen van vragen. Webinars worden vaak ook nog achteraf beschikbaar gemaakt, zodat je deze kan terugkijken.
 • Workshops (online en op locatie)
  • Bij deze interactieve bijeenkomsten deelt een docent kennis over een bepaald thema: online of op locatie. Er is altijd ruimte voor het delen van ervaringen en je gaat actief aan de slag.
 • Netwerkmomenten
  • Vanuit het Gilde worden er netwerkmomenten georganiseerd, zodat natuurijsmeesters met elkaar in contact komen en kennis en ervaringen met elkaar gedeeld kunnen worden.

Bijscholingen KNSB

Vanuit de KNSB worden er verschillende bijscholingen georganiseerd. Deze bijscholingen vindt je terug via de KNSB bijscholingskalender. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de aanmelding voor toegang tot de bijscholing.

Terugkijken webinar over klimaatverandering
In januari 2024 hebben we een webinar verzorgd in samenwerking met het KNMI over de klimaatverandering en die koers die wij als KNSB willen varen om toch in de toekomst te kunnen schaatsen op natuurijs. Wil je dit webinar terugkijken? Klik dan hier.

Externe bijscholingen

Voor bijscholingen die niet op de kalender staan, kun je je via de website van de betreffende organisatie aanmelden en de eventuele betaling voldoen. Via die organisatie ontvang je alle informatie over de bijscholing.

Tarieven

De tarieven variƫren per bijscholingen. In de agenda waar de bijscholingen zijn terug te vinden, kun je terugvinden wat de prijs voor de bijscholing is.