Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB PVB-beoordelaar

Wil jij examens (eindbeoordelingen) afnemen en daarmee de kwaliteit van de KNSB opleidingen waarborgen? Dan is de opleidersrol KNSB PVB-beoordelaar echt iets voor jou!

Taken

Als KNSB PVB-beoordelaar toets je aankomende trainers, instructeurs, juryleden, scheidsrechters of starters op hun vaardigheden in de beoogde functie. Je beoordeelt objectief het portfolio en eventueel een praktijksituatie aan de hand van beoordelingscriteria die in de proeven van bekwaamheid (PVB) opgenomen zijn. Je communiceert jouw beoordelingsresultaat met de KNSB Toetsingscommissie. Op basis van jouw advies ontvang je wel of niet een diploma / certificaat.

“Heerlijk om in een positieve leeromgeving je passie en daarin je kennis, ervaring en inzichten te mogen delen met mensen met dezelfde passie. Daar geniet ik met volle teugen van en beleef ik veel plezier aan” 

Hans Boom – PVB-beoordelaar bij de KNSB

Opleidingstraject

Heb je gesolliciteerd naar de opleidersrol KNSB PVB-beoordelaar? Dan start je met een opleidingstraject:

 • 1 trainingsdag (theorie) op locatie
 • Stage
 • Stageopdracht (meelopen met een eindbeoordeling)
 • Stageverslag
 • Beoordeling (portfolio + eventueel aanvullend met een gesprek)*

* Het stageverslag wordt nagekeken aan de hand van de beheerscriteria uit de proeve van bekwaamheid. Wanneer het onvoldoende informatie geeft, kan er een afsluitend gesprek komen om de aanvullende onderwerpen te bespreken.

Duur van het opleidingstraject
De opleiding tot KNSB PVB-beoordelaar is competentiegericht. Je bepaalt je eigen tempo bij het uitvoeren van de stageopdracht en het inleveren van je verslag. In principe krijg je een jaar de tijd om de opleiding af te ronden. Dit is in de meeste gevallen ruimschoots haalbaar. Mocht je langer over het traject willen doen, geef dit dan aan bij de docent.

Examinering
Als je zowel de trainingsdag als de stageopdracht met een voldoende hebt afgerond, ontvang je het certificaat en de kwalificatie KNSB PVB-beoordelaar.

Toelatingsvoorwaarden

Om de opleiding tot KNSB PVB-beoordelaar te volgen, moet je voldoen aan de volgende toelatingsvoorwaarden:

 • Leeftijd van tenminste 18 jaar.
 • In het bezit zijn van één van de onderstaande geldige diploma’s:
  • trainer niveau 3 of hoger;
  • scheidsrechter nationaal of vergelijkbaar;
  • starter nationaal of vergelijkbaar.
 • In het bezit zijn van een geldige trainerslicentie of actief werkzaam zijn geweest tot 5 jaar geleden en up-to-date bijgeschoold zijn als scheidsrechter of starter.
 • Je bent lid van de KNSB en staat bij de KNSB ingeschreven voor de opleiding PVB-beoordelaar.

Kosten

De KNSB vindt het belangrijk dat er gekwalificeerde PVB-beoordelaars betrokken zijn bij de eindbeoordelingen. Daarom is de opleiding kosteloos voor leden van de KNSB.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden over de opleidersrol KNSB PVB-beoordelaar en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Stuur dan jouw CV en motivatie naar [email protected]. De KNSB afdeling opleidingen neemt contact met jou op over het vervolg.

N.B. Klik hier voor het Kwalificatieprofiel, het Toetsplan en de algemene voorwaarden van opleidingen.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?