Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

Algemene informatie

Goed opgeleide trainers en officials dragen bij aan de vitaliteit en kwaliteit van verenigingen, en ook aan een goed verloop van wedstrijden op elk niveau en in elke discipline. Om zowel trainers als officials (jury, scheidsrechter, starters) goed op te leiden zijn opleiders van belang.

De juiste opleider voor de groep

De KNSB vindt het belangrijk om opleiders op te leiden die cursisten tijdens hun opleidingstraject op een verantwoorde, veilige en kwalitatief hoogwaardige wijze kunnen begeleiden. Daarom is ons motto: “de juiste opleider op de juiste plek”. Hiermee bedoelen we dat we altijd op zoek gaan naar opleiders voor specifieke kennisgebieden.

Opleidingstraject

Wanneer je opleider bij de KNSB wil worden kun je solliciteren. We starten met een kennismakingsgesprek waarin we aan de hand van jouw CV en motivatie jouw expertisegebied in kaart brengen. Dit doen we onder andere met een zelfreflectietool. Is er een match? Dan kun je aan de slag! Voor de verschillende opleidersrollen kennen we een ‘Aan de slag-traject’. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je nog een opleiding moet volgen of dat je alleen een meeloopstage uitvoert.

Op de startpagina van “Ik wil opleider worden” vind je de verschillende opleidersrollen en bijbehorende trajecten. Misschien zit er iets tussen voor jou!

“Mijn kennis, ervaring en passie voor het schaatsen overbrengen op cursisten houdt mezelf scherp, inspireert en geeft veel voldoening.” – Frank Zwitser | Opleider bij de KNSB

Persoonlijke ontwikkeling

De KNSB hecht waarde aan de persoonlijke ontwikkeling van haar opleiders. Na het behalen van een opleiderskwalificatie bieden wij jou diverse scholingsmogelijkheden om verder te groeien als opleider bij de KNSB.

KNSB Opleidersdag
Jaarlijks organiseren we een KNSB-opleidersdag. Hierbij staat ‘elkaar ontmoeten’ centraal. Ook deel je ervaringen en kennis met elkaar. Op basis van wensen en behoeften van opleiders geven we invulling aan het programma van de KNSB-opleidersdag.

Bijeenkomsten per opleidersrol
Naast de centrale KNSB-opleidersdag organiseren we frequent in het jaar bijeenkomsten voor specifieke opleidersrollen. Ook de invulling van deze bijeenkomsten komt deels uit de persoonlijke leerwensen van de opleiders. We verwachten dat je als opleider bij deze bijeenkomsten aanwezig bent. Hiermee proberen wij uniformiteit te creëren, want opleiden doen we samen!

Reflecteren en evalueren
Periodiek kijken we met behulp van de zelfreflectietool of je nog helemaal op je plek zit. Misschien heb je ondersteuning nodig op bepaalde vlakken, wil je switchen van opleidersrol / vakgebied of vind je het prettig af en toe met iemand mee te lopen. Door met elkaar in gesprek te blijven, blijven wij jou als opleider ondersteunen bij jouw ontwikkeling. Reflecteren en evalueren staan hierin centraal!

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?