Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

WUS de walrus eerste Nederlands Kampioen Mascotteschaatsen

Gepubliceerd maandag 28 januari 2019
Afgelopen weekend stond, naast de Allround- & Sprinttitels, ook de eerste Nederlandse titel Mascotteschaatsen op het spel. Mascottes uit heel het land waren naar Thialf gekomen om deel te nemen aan dit schaatskampioenschap. WUS de Walrus, de mascotte van exploitant van sportaccommodaties Optisport, ging er met de zege vandoor. 

De 21 mascottes, die zich hadden aangemeld voor het KPN NK Mascotteschaatsen, namen het in een voorronde tegen elkaar op. De mascottes schaatsend op ijshockeyschaatsen moesten slalommend het geïmproviseerde parcours op de binnenbaan afleggen. Wie als eerste de finish bereikte plaatste zich voor de Grote Finale.

Mascottes als Ossie de Otter (Watersportverbond), Kicky (KNVB), Zwolfje (PEC Zwolle) en Maatje (KPN) overleefden de voorrondes niet. Ook IJstijs, de mascotte van de KNSB, verloor nipt zijn heat waardoor hij uitgeschakeld was voor de winst. Skaty (Skate4AIR), Sporty (Sport 050 Groningen), Thialfi (Thialf) en WUS (Optisport) plaatsten zich voor de Grote Finale.

In de finale over 2,5 ronde ging Skaty als een speer weg. Bij het eerste keerpunt viel Skaty, waardoor hij direct kansloos was voor de titel. Ook Sporty gleed uit in de eerste bocht. Na deze glijpartij ging het kampioenschap tussen Thialfi en WUS. WUS nam al snel de leiding over, ging het laatste keerpunt als eerste door en schaatste onbedreigd naar de Nederlandse titel. Skaty pakte nog net de 3de plaats voor Sporty.

WUS, de enige walrus op schaatsen, mag zich de eerste Nederlandse Kampioen Mascotteschaatsen noemen. Hij kreeg een medaille van gerecyclede mobieltjes en een trofee uit handen van Mark Verstegen, directeur sponsoring van KPN en initiatiefnemer van dit kampioenschap. Na dit grote succes, wordt er al gesproken over een volgende editie.

Meer nieuws

Ticketverkoop langebaanevenementen gestart

Stuur videoboodschap in en maak kans op tickets

'Vind nog maar eens zo’n sportcomplex in Nederland'

Suzanne Schulting wil nog aan twee Winterspelen meedoen

Wil jij starter of scheidsrechter worden? Meld je aan voor nieuwe opleidingen!

Mitsubishi Motors nieuwe Mobiliteitspartner KNSB

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?