Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Word jij de nieuwe shorttrack trainer-coach?

Gepubliceerd vrijdag 8 februari 2019

In maart 2019 start de KNSB met de trainersopleiding niveau 3 shorttrack in Utrecht. Wil jij de nieuwe shorttrack trainer-coach van jouw vereniging worden of meer leren over de shorttrack sport? Doe dan mee aan deze opleiding en leer alles over het geven van shorttrack trainingen.

Na het volgen van de opleiding schaatsleider niveau 2 kun je doorstromen naar de opleiding schaatstrainer-coach niveau 3. In deze opleiding leer je om zelfstandig training te kunnen geven, jaarplannen te kunnen schrijven voor trainingsgroepen, sporters te begeleiden bij wedstrijden en andere verenigingsactiviteiten op te pakken. Daarnaast stuur je schaatsbegeleiders en schaatsleiders aan. Je bent verantwoordelijk voor een sfeer die sporters ruimte biedt voor een sportieve ontplooiing. Je werkt bij het organiseren van activiteiten samen met andere collega trainers en hebt contact met het bestuur over de voortgang.

Wil je meer weten over de inhoud en opzet van de opleiding? Download hier dan de folder.

Schrijf je hier in om deel te nemen aan de opleiding.

Klik hier om de data van bijeenkomsten te bekijken. 

Opleiding ook te volgen voor trainers die al een niveau 3 trainersdiploma hebben

Ben je al in het bezit van een trainersdiploma niveau 3 in bijvoorbeeld de discipline langebaan? Dan kun je heel eenvoudig ook jouw trainersdiploma voor de discipline shorttrack halen. Deze opleiding kent een verkort programma voor trainers die al in het bezit zijn van een niveau 3 trainersdiploma.

In deze module leer je alles over het schrijven van jaarplannen voor de discipline shorttrack, weet je na afloop hoe je de shorttrack techniek moet toepassen en welke reglementen je als coach moet weten om jouw sporters goed te begeleiden bij wedstrijden. Daarnaast stuur je schaatsbegeleiders en schaatsleiders aan. Je bent verantwoordelijk voor een sfeer die sporters ruimte biedt voor een sportieve ontplooiing. Je werkt bij het organiseren van activiteiten samen met andere collega trainers en hebt contact met het bestuur over de voortgang.

Schrijf je hier in om deel te nemen aan de module.

Klik hier om de data van bijeenkomsten te bekijken.

Quote cursist:

“Ik herinner mij de eerste les nog als de dag van gisteren. Ik ging op een stoel zitten met de gedachte: dit wordt toch niks. Maar na vijf minuten veranderde dat beeld volledig. Ik dacht: dit is gaaf, dit is leuk. Ik ging direct rechtop zitten en heb de rest van de les aandachtig zitten luisteren naar wat ze mij te vertellen hadden. De eerste keer dat ik weer op het ijs stapte, kreeg ik zo’n speciaal gevoel. Onbeschrijfelijk.”

 

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?