Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

WK Shorttrack komt in 2021 weer naar Rotterdam Ahoy

Gepubliceerd dinsdag 16 oktober 2018
Het WK Shorttrack van 2021 is door de ISU toegewezen aan Nederland. Het evenement zal net als in 2017 plaatsvinden in Rotterdam Ahoy, van 12 t/m 14 maart 2021. Het bid van de KNSB, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en TIG Sports, kreeg van de ISU de voorkeur boven Turijn.

De KNSB is blij dat de keuze op Rotterdam gevallen is. “Wij geloven in de kracht van shorttrack om het publiek en vooral ook de jeugd voor het schaatsen te winnen”, reageert technisch directeur Remy de Wit. “Wij kijken ernaar uit om dit evenement samen met onze partners opnieuw tot een daverend succes te maken. Het WK past ook uitstekend in ons programma op weg naar de Spelen van Bejing 2022.”

Het besluit werd afgelopen weekeinde genomen tijdens een extra vergadering van de ISU Council in Lausanne. Eigenlijk zou hierover al in juni een knoop zijn doorgehakt, maar tijdens het ISU Congres in Sevilla werd de beslissing uitgesteld. 

De gemeente Rotterdam is blij dat het extra wachten is beloond. “Dit is een mooie opsteker voor het Nederlandse shorttrack én voor Rotterdam”, aldus sportwethouder Sven de Langen. “Het wordt opnieuw een prachtige happening in een volgepakt Ahoy, dat dan 50 jaar bestaat. Ik kijk ernaar uit om Sjinkie, Suzanne en heel TeamNL live te zien schitteren.”

Oud-shorttracker Cees Juffermans is in 2021 weer toernooidirecteur. “Ik ben trots dat het weer gelukt is om een shorttrack-evenement van dit formaat naar Nederland te halen”, zegt hij. “Dit is heel belangrijk om de groei van de sport te blijven stimuleren. Met het WK in 2017 hebben we een nieuwe standaard neergezet. In 2021 leggen we de lat nog hoger.”

EK Allround & Sprint

Dat de ISU zijn vertrouwen uitspreekt in Nederland voor de organisatie van shorttrack-evenementen is nog vrij nieuw. Bij het langebaanschaatsen bewijst Nederland al sinds jaar en dag dat het grote toernooien uitstekend kan organiseren. De KNSB werkt hiervoor nauw samen met House of Sports, zoals vorig jaar nog met het WK Allround op de Coolste Baan van Nederland. Voor het seizoen 2020-2021 heeft de ISU het EK Allround & Sprint, net als in 2017, toegewezen aan Heerenveen (Thialf). Het toernooi zal worden gehouden van 8 t/m 10 januari 2021.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?