Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

WK Inline-skaten in 2018 naar Gelderland

Gepubliceerd zaterdag 11 maart 2017

De internationale roller sports federatie FIRS heeft het WK Roller Speed Skating en het WK Inline Freestyle Skating 2018 aan Nederland toegewezen. Volgend jaar vormt de provincie Gelderland het decor voor de wereldkampioenschappen, met wedstrijden in Arnhem en Heerde.

Het WK Inline-skaten bestaat uit twee events, het WK Roller Speed Skating en het WK Inline Freestyle Skating. Beide toernooien komen voor het eerst naar Nederland. Niet eerder werden de twee kampioenschappen gecombineerd in één event. Door beide toernooien samen te brengen, wordt de diversiteit van roller sporten getoond en profiteren de disciplines van maximale exposure.

Het gecombineerde WK Inline-skaten wordt in augustus 2018 georganiseerd op twee locaties. In Heerde vinden de baanwedstrijden plaats en in het centrum van Arnhem worden de wegwedstrijden (oa. marathon en sprint) afgewerkt. De verschillende freestyle onderdelen vinden eveneens op bijzondere locaties in het centrum van Arnhem plaats.

Met de organisatie van wedstrijden in Gelderland en specifiek in en rond het centrum van Arnhem, komen meer mensen dan ooit in contact met inline-skaten. Bovendien wordt een scala aan breedtesportactiviteiten aan het evenement toegevoegd waarmee het WK meer wordt dan alleen een topsportevenement.

Tijdens het WK komt in Gelderland alles op het gebied van roller sports samen. Van de strijd om de wereldtitels tot recreatieve toertochten en urban demo’s en clincs.

Arie Koops, technisch directeur van KNSB: ‘De toewijzing van het WK is een geweldige boost voor inline-skaten in Nederland. De sport ontwikkelt zich razendsnel en ik verwacht de populariteit door dit WK nog verder gaat toenemen. In samenwerking met de provincie Gelderland, Arnhem, Skeelerclub Oost Veluwe in Heerde en organisator TIG Sports hebben we ons ten doel gesteld het grootste en beste WK ooit te organiseren.’

Jan Markink, gedeputeerde sport van de provincie Gelderland: “Met het WK Beachvolleybal in 2015 en de start van de Giro d’Italia in 2016 is Gelderland in de voorbije jaren het decor geweest van prachtige internationale sport. Het is fantastisch dat we in 2018 opnieuw een aansprekend sportevent kunnen organiseren in de provincie, waarbij we dit evenement natuurlijk benutten om sport als leuke, gezonde en sportieve activiteit voor iedereen, jong en oud, op de kaart te zetten.”

Meer nieuws

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?