Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Willem Hut competitieleider marathon

Gepubliceerd donderdag 17 september 2015

Willem Hut wordt bij de KNSB competitieleider marathon. De 32-jarige Fries neemt deze taak over van Richard van Kempen, die de omvangrijke klus als competitieleider marathon niet langer kan combineren met de drukke werkzaamheden bij zijn rietdekkersbedrijf.

Willem Hut is een goede bekende in de marathonwereld. Hij was jarenlang actief bij de succesformatie van BAM en reed daarna voor de teams Van Werven en Husqvarna/Primagaz. Hut zette deze zomer na tien jaar een streep onder zijn schaatscarrière. ”Je gaat op een gegeven moment prioriteiten verleggen. In mijn geval betekende dat het marathonschaatsen niet meer de voorkeur kreeg boven werk en gezin. Toen belde de KNSB met de vraag of ik organisatorisch iets voor het marathonschaatsen kon betekenen. Dat ’iets’ bleek ’competitieleider marathon te zijn.”

Hut noemt de functie een mooie uitdaging en denkt ook een meerwaarde te kunnen brengen: ”Ik heb als marathonschaatser niet zo gek veel gewonnen. Waar ik vooral goed in was, was het zien waar de kansen voor anderen – lees ploeggenoten – lagen. Ik denk dat daar ook mijn meerwaarde als competitieleider marathon ligt. Naast de verbindende factor vooral ook zien waar kansen voor het marathonschaatsen liggen. Want die zijn er zeker.”

De eerste marathon om de KPN Cup staat op 24 oktober in Amsterdam op het programma. Zie voor het complete programma schaatsen.nl.

”De functie van competitieleider vergt zo veel tijd, dat dit niet verantwoord is naast mijn werkzaamheden voor mijn rietdekkersbedrijf”, licht Richard van Kempen zijn besluit te stoppen als competitieleider marathon toe. ”Het is ook geen besluit van vandaag of gisteren, ik liep al langer tegen de drukte van beide functies aan. Ik ben ook nog niet helemaal weg: Willem en ik zullen de komende weken gebruiken om de taken goed over te dragen.”

Arie Koops, directeur sport: ”We zijn blij met de ontwikkelingen die Richard afgelopen jaar heeft ingezet. Met name betreffende veiligheid, waarin definitieve stappen zijn gezet. Daar kan Willem Hut mooi op verder bouwen. Met Hut halen we opnieuw iemand binnen die de marathonwereld van binnen en buiten kent. We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de samenwerking.”

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?