Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Wervershoof en Medemblik staan klaar voor KPN NK Inline-skaten Baan/Weg 2019

Gepubliceerd dinsdag 28 mei 2019
In Noord-Holland gaan donderdag 30 mei de KPN NK Inline-skaten Baan/Weg 2019 van start. Drie dagen lang strijden ’s lands beste inline-skaters om de nationale titels. Donderdag en vrijdag doen ze dat op de Sjoerd Huisman Piste in Wervershoof, zaterdag 1 juni zijn de wegwedstrijden in Medemblik.

De organiserende vereniging Radboud Inline-skating is helemaal klaar voor drie dagen spektakel op wieltjes. Gaan de lokale helden, onder wie de tweelingbroers Kay en Rick Schipper, er met eremetaal vandoor? Ze behoren zeker tot de favorieten voor het podium, Kay verdedigt op de 500 en 1000 meter zelfs de nationale titel.

Hun oudere broer Sjaak verschijnt niet aan de start. Hij heeft de voorbije maanden zo veel tijd gestoken in de organisatie, dat serieus trainen erbij inschoot. “We hebben met een grote groep vrijwilligers heel veel werk verzet”, vertelt hij. Nadat vorig jaar de piste een nieuwe coatinglaag kreeg, is dit jaar de kantine geheel opgeknapt. “We zijn trots op het resultaat.”

Primeur

In 2015 werden de KPN NK Inline-skaten Baan/Weg voor het laatst in Noord-Holland gehouden en wel in Purmerend. Medemblik is voor de derde keer het toneel van een NK Inline-skaten, Wervershoof treedt voor het eerst als gastheer op.

Nederland telt nu drie skeelerpistes met een coatinglaag die aan de internationale norm voldoet. Heerde en Heerenveen gingen Wervershoof voor. De piste, vernoemd naar de te vroeg overleden inline- en marathontopper Sjoerd Huisman, ligt er uitstekend bij voor zijn eerste NK. Een primeur bij deze titelstrijd is de 200 meter op de baan. Wie wordt de eerste kampioen op dit nummer?

Zowel de mannen als vrouwen werken tijdens deze KPN NK zeven afstanden af. Op de baan zijn dat de 200, 500 en 1000 meter, de afvalkoers en de puntenkoers. Op de weg is de 100 meter sprint geschrapt, in Medemblik rijden de inline-skaters alleen de one lap (1 ronde) en de puntenkoers.

Selectiemoment

De NK Inline-skaten gelden als selectiemoment voor de Wereldkampioenschappen, die van 7 t/m 14 juli worden gehouden tijdens de Roller Games in Barcelona. Bondscoach Frank Fiers mag maximaal acht mannen en acht vrouwen afvaardigen. Hij maakt zijn selectie voor de WK volgende week bekend.

De NK-organisatie hoopt veel publiek te verwelkomen in Wervershoof en Medemblik. Voor wie niet in de gelegenheid is om naar Noord-Holland af te reizen, bestaat op donderdag (vanaf 15.15 uur) en vrijdag (vanaf 13.00 uur) de mogelijkheid om de wedstrijden via een livestream te volgen. Dat kan via de speciale NK-pagina op schaatsen.nl. Op die site is ook alle actuele informatie, waaronder deelnemerslijsten en uitslagen, te vinden.

Kroon op het werk

De NK moeten de kroon worden op het noeste werk dat ze de afgelopen jaren bij Radboud hebben verricht. De club is vaak hofleverancier voor de nationale selectie. Niet alleen de broers Schipper komen hier vandaan, Radboud leverde ook toppers als Mariska Huisman, Koen Verweij, Jan Blokhuijsen, Rick Smit, Simon en Irene Schouten, Christijn Groeneveld en natuurlijk Sjoerd Huisman.

De club kent ook een bloeiende jeugdafdeling. “We hebben hier elke week zo’n 110 pupillen rondrijden, kinderen  van onder de 12 jaar”, vertel Sjaak Schipper trots. “Dat is mede te danken aan de clinics die we hier al vele jaren geven. De jeugd helpt ook volop mee bij deze NK, bijvoorbeeld bij de openingsceremonie en het uitreiken van de medailles. Wij zijn er klaar voor.”

Wil je nog meer weten over het KPN NK inline-skaten? Schaatsen.nl heeft alle weetjes op een rij gezet zoals wie wonnen het vaakst en wie zijn dit jaar de kanshebbers?

Programma KPN NK 2019

Donderdag 30 mei, Baan, Wervershoof:
11.30 uur:       200 meter
13.30 uur:       1000 meter series
15.15 uur:       1000 meter halve finales
16.15 uur:       1000 meter finale
17.30 uur:       Puntenkoers

Vrijdag 31 mei, Baan, Wervershoof:
11.00 uur:       500 meter series
13.00 uur:       500 meter kwartfinales
14.15 uur:       500 meter halve finales
15.00 uur:       500 meter finale
16.00 uur:       Afvalkoers

Zaterdag 1 juni, Weg, Medemblik:
11.00 uur:       1 lap series
13.00 uur:       1 lap kwartfinales
14.15 uur:       1 lap halve finales
15.00 uur:       1 lap finale
16.00 uur        Puntenkoers
18.00 uur:       Sluiting NK

Locaties:
Sjoerd Huisman Piste
Theo Koomenlaan 3
1693 MA Wervershoof

Wegparkoers
Opperdoezerpad 2
1671NB Medemblik

 

 

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?