Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Webinars en masterclasses voor schaatsers/coaches verenigingen en (baan)selecties

Gepubliceerd maandag 23 december 2019

De KNSB gaat binnenkort een reeks webinars en masterclasses geven over uiteenlopende onderdelen van het langebaanschaatsen, shorttrack en inlineskaten. Het gaat om zeven webinars, die mensen thuis vanachter de laptop/pc kunnen volgen, en minstens evenveel masterclasses. Die worden verzorgd door oud-topschaatsers.

De webinars, online seminars waarbij een docent ook live vragen beantwoordt, gaan over uiteenlopende onderwerpen. Tactiek en techniek van het inlineskaten komen aan de orde, voor langebaners gaat het onder meer over bochtentechniek vanuit het shorttrack, er is aandacht voor core stability en één webinar behandelt specifiek shorttracktechniek.

De webinars zijn bestemd voor actieve sporters, trainers en ouders/begeleiders. De lessen zijn toegespitst op het schaatsniveau van verenigingen en selecties die net onder een RTC (Regionaal Talenten Centrum) zitten. Je hoeft de webinar niet per se live te volgen, maar wie dit later doet kan geen vragen meer stellen aan de docent.

Aan elk webinar is minimaal één masterclass gekoppeld, waarin de theorie wordt omgezet in de praktijk. Hier worden ook vragen uit de webinar behandeld.

Oud-schaatsers
De eerste webinar staat gepland in februari 2020, de laatste masterclass is in de zomer van 2021. De masterclasses worden verspreid over heel het land gehouden, onder leiding van diverse oud-schaatsers. Dat zijn onder anderen  Manon Kamminga, Rick en Kai Schipper en Roy Boeve (allen inine-specialisten), Niels Kerstholt, Koen Hakkenberg, Leon Bloemhof, en Bas van Weerden (shortrack), Lars Elgersma en Wessel Elting (langebaan).

KNSB Opleidingen organiseert de webinars (met gratis deelname) en masterclasses. Ze worden grotendeels bekostigd uit het fonds voor talentontwikkeling van de topteams, dat sinds 2015 bestaat. Trainers en coaches met een KNSB-licentie kunnen via deelname aan de webinars en masterclasses punten behalen in het kader van hun bijscholing.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?