Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Wat gisteren gebeurde, is vandaag schaatsgeschiedenis

Gepubliceerd maandag 24 december 2018
Met de verschijning van de 46ste editie heeft de redactie van Schaatsseizoen 2017-2018 nu al bijna een halve eeuw schaatsgeschiedenis in boekvorm vastgelegd. In een ononderbroken reeks kijken de samenstellers sinds 1973 in hun jaarboeken terug op het achterliggende seizoen. Centraal in de zojuist verschenen terugblik staan vanzelfsprekend de hernieuwde olympische successen tijdens de Winterspelen in Zuid-Korea. Maar ook wordt prominent aandacht besteed aan de weg ernaar toe (het Olympisch Kwalificatie Toernooi).

In dit 432 pagina’s dikke boek vindt de lezer volledige informatie over de Nederlandse kampioenschappen langebaan in het seizoen 2017/’18 en komen alle internationale titeltoernooien en het World Cup-circuit aan bod. Nergens ter wereld verschijnt zo’n compact overzicht van alle nationale kampioenschappen in het buitenland. Daarnaast worden het marathonschaatsen, de kortebaan en supersprint, alsmede het shorttrack bepaald niet vergeten.

Ooit stonden in de eerste edities van deze uitgave bijna uitsluitend uitslagen en ranglijsten. Maar in de loop der jaren groeide dit cijfervademecum uit tot een historisch document. Wat gisteren op de ijsbanen in binnen- en buitenland gebeurde, is vandaag immers schaatsgeschiedenis geworden. De redactie van dit boek legt al die gebeurtenissen en ontwikkelingen met behulp van binnen- en buitenlandse medewerkers vast in woord én beeld. In deze 46ste editie staan bijvoorbeeld tussen de 900 en 1000 foto’s en andere illustraties. Als intermezzo’s zijn enkele historische onderwerpen over een verder verleden opgenomen. Met deze keer een doorwrochte analyse m.b.t. de vraag waarom het langebaanschaatsen in de vorige eeuw zo laat voet aan de grond kreeg in de provincie Friesland.

Wat zou een schaatsseizoen zijn zonder Schaatsseizoen? Bestelling van de actuele jaargang 46 is mogelijk via het overmaken van 24 euro op IBAN-rekening NL30 INGB 0000 34 14 05 ten name van Stichting Schaatsseizoen, Fonejacht 6, 9204 KN Drachten. Vergeet daarbij a.u.b. niet uw adres (straatnaam, huisnummer, postcode en woonplaats) te vermelden. Die laatste gegevens worden door de banken niet meer – zoals vroeger – automatisch bij elke overboeking vermeld.

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?