Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

VJB Smoke Eaters promoot club met video in lokale bioscoop

Gepubliceerd vrijdag 30 november 2018

Er zijn veel manieren om je vereniging te promoten. Van het organiseren van proeftrainingen tot uitdelen van flyers. IJshockeyclub VJB Smoke Eaters pakte het iets anders aan. De club uit Geleen besloot een promotievideo te maken en met behulp van sponsors lukte het zelfs de video in de lokale bioscoop te vertonen.

Het idee een promotievideo te maken van IJshockeyclub Smoke Eaters ontstond na een brainstormsessie met ouders van jeugdleden. Doel was om zo de club op de kaart te zetten en meer jeugd te trekken. VJB Smoke Eaters benaderde via haar netwerkt professionele filmmakers en zij zegden hun medewerking toe. “In de vorm van sponsoring heeft het bedrijf Upendi de film gemaakt. Dat had overigens nogal wat voeten in de aarde, omdat de eerste opnamedag werd afgelast en de tweede opnamedag halverwege afgebroken moest worden omdat het brandalarm afging. Pas de derde keer konden we de opnames afronden”, zegt Ginny Isbouts van VJB Smoke Eaters.

De club had vooraf een goed beeld van wat het wilde overbrengen met de film. “We zijn een vereniging waar zowel jong als oud terecht kan. In de video hebben we laten zien dat je bij ons kunt opgroeien. Daar is het script op geschreven. Je ziet een jongetje schaatsend op het doel afgaan en hoe dichterbij de goal, hoe ouder de speler wordt.”

Preview bij kinderfilms

Toen de video er eenmaal was, stond VJB Smoke Eaters voor de volgende uitdaging: de distributie. Voordat de film was gemaakt, lag er al het plan de video in de lokale bioscoop te vertonen. Maar de ijshockeyclub had geld nodig om dit doel te bewerkstelligen, legt Isbouts uit. “We moesten dus op zoek naar sponsors die ons wilden helpen. Dat is uiteindelijk gelukt. Nu wordt de promotievideo voorafgaand aan kinderfilms vertoond in de bioscoop in Sittard.”

Volgens Isbouts zitten er voor clubs meerdere voordelen aan het maken van een goede video. “Als je eenmaal een leuke film hebt, zijn de gebruikersmogelijkheden eindeloos. Je kunt de video op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld als preview in de bioscoop, maar uiteraard ook op social media. Op Facebook is de video al een paar honderd keer bekeken. En over een paar jaar is de video nog steeds relevant. Iedere sport met een beetje actie en snelheid heeft elementen die je kunt gebruiken voor een video. Dus in principe zou elke ijshockey- of schaatsclub iets dergelijks kunnen maken.”

Juiste uitstraling

Het is nog te vroeg om te zeggen of de video ook daadwerkelijk voor een nieuwe instroom van jeugdleden bij VJB Smoke Eaters gaat zorgen. “Maar de jeugdspelers die in de video figureren vertellen er op school, of thuis natuurlijk wel enthousiast over”, aldus Isbouts. “Het kostte wat moeite om de video te maken, maar het is het zeker waard geweest. Het straalt uit wat wij als club willen uitstralen. Daar heeft de professionele filmploeg zeker bij geholpen. Zij hadden goede ideeën en waren belangrijk in het proces.”

VJB Smoke Eaters is erg blij met het eindresultaat. “De video is stoer, zonder dat het afschrikt. Het doel was de drempel voor kinderen om bij ons aan te sluiten te verlagen en een breder publiek aan te spreken. Ik denk dat dit heel goed is gelukt.”

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen op het gebied van communicatie? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo verbetert AIJC de communicatie met leden door regelmatig nieuwsbrieven te versturen en activiteiten te organiseren en benut STV Lekstreek de kracht van sociale media.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?