Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Vier Nationale Vrijwilligersdag ook op jouw club!

Gepubliceerd vrijdag 1 december 2017

Het belang van vrijwilligers is enorm, dat is voor de meeste sportclubs wel duidelijk. Waardering is dan ook op zijn plek. En welke dag is daar meer geschikt voor dan de Nationale Vrijwilligersdag?! Donderdag 7 december is hét moment voor schaats- en inlineskate-verenigingen om stil te staan bij de vrijwilligers die zich wekelijks of misschien wel dagelijks inzetten om de club draaiende te houden.

Iedereen die wel eens bij een schaats- of inlineskate-vereniging komt, weet hoe belangrijk het is voldoende vrijwilligers te hebben. Het is van essentieel belang dat er iemand jurylid is, een bardienst draait, als trainer aan de slag gaat of een bestuursfunctie bekleedt. Zonder vrijwilligers is het gewoonweg niet mogelijk een club draaiende te houden.

In het KNSB Kenniscentrum staan verschillende artikelen over zowel het werven als bedanken van vrijwilligers. Je kunt er meer lezen over de 4 B’s: beginnen, binnenhalen, begeleiden en belonen. Tevens hebben we een artikel gemaakt met tien manieren om vrijwilligers te bedanken.

LEES OOK: Tien manieren om vrijwilligers te bedanken

Nationale Vrijwilligersdag

De Nationale Vrijwilligersdag valt dit jaar op donderdag 7 december. Landelijk, maar ook regionaal worden vrijwilligers op deze dag in het zonnetje gezet. De Nationale Vrijwilligersdag is de uitgelezen mogelijkheid om ook iets op jouw sportclub te organiseren.

Dit kan bijvoorbeeld door vrijwilligers te huldigen of te onderscheiden, maar ook door het organiseren van een evenement. Op die manier geef je je vrijwilligers aandacht, zorg je voor het clubgevoel en kun je ze bedanken. Bij IJsclub Tilburg deden ze dat dit jaar ook, maar dan aan het einde van het seizoen. Dus sla twee vliegen in één klap door gebruik te maken van deze mogelijkheid om nieuwe vrijwilligers werven!

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen op het gebied van vrijwilligers? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo trok een oproep op de website van HVHW de aandacht van vrijwilligers en brengt YVG de competenties van nieuwe leden in kaart om hen een vrijwilligersfunctie aan te bieden die past bij wat ze leuk vinden en aansluit bij waar ze goed in zijn.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?