Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Victor van den Hoff in Selectiecommissie Shorttrack

Gepubliceerd donderdag 17 augustus 2023

Victor van den Hoff is de opvolger van Jeroen Otter in de Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB (SCST). Hij zal vanaf komend seizoen, samen met technisch directeur Remy de Wit en disciplinemanager shorttrack Wilf O’Reilly, de Nederlandse shorttrackers selecteren voor de internationale evenementen bij de senioren: World Cups, EK en WK.

Van den Hoff (68) heeft een lange historie op en rond het ijs. Hij was zelf een verdienstelijk schaatser op nationaal niveau met een 11e, 13e en 15e plaats op het NK Sprint in de jaren ’80. Ook was hij drie seizoenen als shorttracker actief. Bij de masters (langebaan) behaalde hij in totaal liefst 22 wereldkampioenschappen en -records in verschillende leeftijdsklassen.

Verder was hij in het verleden onder meer voorzitter van de IJsclub Haarlem en omstreken, voorzitter van de kunstijsbaan Kennemerland/IJsbaan Haarlem en sinds 2017 tot heden bestuurslid van de Schaatsacademie Noordwest (o.a. KTT Noordwest langebaan).

Ook was Victor van den Hoff van 2009 tot 2011 (ad interim) algemeen directeur van de KNSB en van 2012 tot 2020 directeur/eigenaar van Free-skate/Salomon, producent/distributeur van nordic skates, sportbrillen, helmen en fietsonderdelen. Tot 2009 bekleedde de inwoner van Velserbroek verschillende directiefuncties in het bedrijfsleven, onder meer bij Randstad en Yacht Nederland BV.

“Ik ben iemand die scherp is op de inhoud en zacht op de relatie, maar ben me ervan bewust dat niet iedereen dat altijd even helder kan onderscheiden”, zegt Victor van den Hoff. “In de Selectiecommissie Shorttrack zal ik bijdragen aan een zorgvuldige toepassing van de vooraf opgestelde selectieregels en aan een zorgvuldige en scherpe afweging van de afwijkingen en uitzonderingen die in de praktijk kunnen voorkomen. Daarbij zullen we te allen tijde de belangen van alle betrokken sporters en coaches goed wegen.”

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?