Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Veel belangstelling voor IJSTIJD! Winterspelen

Gepubliceerd vrijdag 2 maart 2018

Op de baan waar Sven Kramer, Ireen Wüst, Patrick Roest, Antoinette de Jong en vele anderen volgend weekend hun seizoen afsluiten, streed een maand geleden al de jongste schaatsjeugd om de prijzen tijdens de IJSTIJD! Winterspelen. Op de Coolste Baan in Amsterdam vond het slotevenement van IJSTIJD! plaats. Dankzij het project kwamen tienduizenden kinderen deze winter op lokale ijsbanen weer in aanraking met de schaatssport.

Het Jeugdjournaal en Zappsport waren op 3 februari zelfs afgereisd naar Amsterdam om verslag te doen van de IJSTIJD! Winterspelen. Zo konden ook alle kids thuis voor de buis of via hun smartphone de beleving van het evenement mee krijgen.

Iedere stad/dorp met een IJSTIJD!-baan had de mogelijkheid een team van 10 kinderen tussen de 10 en 14 jaar af te vaardigen om op de Coolste Baan te strijden tegen alle andere steden en dorpen.

Deze teams werden samengesteld tijdens de voorrondes op de IJSTIJD! ijsbanen waar iedereen aan mee kon doen.

Team Uden wint

Op de finaledag strijden dus honderden kinderen tegen elkaar op verschillende onderdelen: 100 meter sprint, shorttrack relay, mini-marathon, 100% NL Freestyle battle en een Croky Challenge.

Op dezelfde baan waar onder anderen Sven Kramer en Ireen Wüst later deze maand in actie komen, kroonde Team Uden zich tot winnaar van de IJSTIJD! Winterspelen. Als beloning mag het team in maart naar het ISU WK Allround op de Coolste Baan van Nederland. Daarnaast ontvangen zij een shorttrack clinic van een aantal Nederlandse toppers die zelf op de Olympische Spelen hebben gestaan.

Opstap

Met IJSTIJD! wil de KNSB iedereen laten ontdekken hoe leuk schaatsen is. Naar schatting hebben er ongeveer 2 miljoen mensen de tijdelijke ijsbanen bezocht, onder wie zo’n 200.000 schoolschaatsers.

Piet Geurts, directeur-bestuurder KNSB, over IJSTIJD!: “Juist omdat er geen garantie is op natuurijs, is het voor kinderen belangrijk om hun eerste slagen op het ijs in de buurt te kunnen maken. Samen met onze partners, de enthousiaste ijsbaanorganisaties en de betrokken KNSB-verenigingen zijn allerlei activiteiten georganiseerd op en rond deze tijdelijke banen. IJSTIJD! is een prachtige opstap om daarna door te gaan met schaatsen.”

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?