Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Update sportprotocol corona (29 mei)

Gepubliceerd vrijdag 29 mei 2020

Het kabinet heeft op woensdag 27 mei een update gegeven over de ‘corona routekaart’ en de daarmee samenhangende verruimende maatregelen. Voor de sport was er goed nieuws. Zo zijn diverse versoepelingen naar voren geschoven, uiteraard onder voorbehoud dat de verspreiding van het coronavirus onder controle blijft. Zo is opgenomen dat, vanaf 1 juni, de 1,5 meter afstandsrichtlijn niet meer geldt voor de jeugd t/m 18 jaar. En vanaf 1 juli mogen de binnensportaccommodaties (onder voorwaarden) ook weer open.

Versoepelingen vanaf 1 juni
Vanaf 1 juni mag de jeugd tot en met 18 jaar deelnemen aan sport- en spelactiviteiten zonder de 1,5 meter afstand richtlijn te hanteren. Dit was in eerste instantie alleen het geval voor jeugd tot en met 12 jaar, maar het is nu dus verruimd naar tot en met 18 jaar. De sportkoepel NOC*NSF heeft hiervoor zijn algemene sportprotocol aangepast. De KNSB heeft hetzelfde gedaan met het eigen sport specifieke protocol.

Versoepelingen vanaf 1 juli
Vanaf 1 juli mogen de binnensportaccommodaties en dus ook de ijsbanen, onder bepaalde voorwaarden, weer open. Tevens mogen de sportkantines en terrassen weer open vanaf 1 juli. Dat is goed nieuws voor onze sport! Voor de situatie vanaf 1 juli worden nieuwe protocollen opgesteld door NOC*NSF en KNSB. Zodra deze gereed zijn, zullen wij jullie daarover informeren via KNSB.nl en online sessies.

Alle informatie over corona en de laatste updates van de protocollen voor schaats- en inlineskateverenigingen vind je hier!

Meer nieuws

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Daikin NK Inlineskaten 2023 komen er aan!

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?