Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Uniek seminar voor schaatstrainers tijdens World Cup in Heerenveen

Gepubliceerd woensdag 25 oktober 2017

De Nederlandse schaatstrainer is een gewild exportproduct. Niet in de laatste plaats vanwege de vele successen die Nederland kent in het schaatsen. Vanwege de aanwezige kennis in Nederland heeft de Internationale Schaatsunie (ISU) aan de KNSB gevraagd op 6 november aanstaande, voorafgaande aan de World Cup in Heerenveen, een seminar te organiseren voor ongeveer 50 (inter)nationale trainers en assistent-trainers.

Bart Schouten is coach in Canada, Johan de Wit is werkzaam in Japan, Jan van Veen verkaste naar Duitsland en Peter Kolder staat onder contract bij de Chinese schaatsbond. Zomaar enkele voorbeelden van coaches die in het buitenland werken. Allen zijn ze opgeleid in Nederland.

De KNSB heeft veel ervaring in de organisatie van schaatstrainerscongressen, opleidingen en bijscholingen. De bond zag zichzelf daarom als geschikte partner om het schaatstrainerssenimar te organiseren.

De doelstelling van het ISU Seminar for Speedskating Coaches is trainers door de (nieuwe) informatie die tijdens het evenement ontvangen wordt, te inspireren verder te leren en dit uit te dragen naar collega trainer-coaches.

Shorttrack

Het seminar bestaat uit twee delen. Wilf O’Reilly, disciplinemanager shorttrack van de KNSB, zal vertellen hoe shorttracktraining langebaanschaatsers beter maakt. En andersom: hoe shorttrackers profiteren van langebaanwerk. Wilf kan putten uit een rijke ervaring. Hij werd in 1991 overall wereldkampioen shorttrack en werkte later onder meer als coach van het Nederlandse shorttrackteam en manager van de ISU.

Sprint Coach App

In de tweede sessie zal Jos de Koning, bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit Amsterdam, ingaan op het nut van inspanningstesten buiten de ijsbaan. Roy Mulder, embedded scientist van de KNSB, vult dit aan met uitleg over de nieuw ontwikkelde Sprint Coach App. Samen zullen ze de coaches nieuwe inzichten geven, die kunnen helpen om goede schaatsers tot nog betere prestaties te brengen.

Het senimar wordt exclusief voor (inter)nationale trainers en coaches en RTC-trainers georganiseerd. Trainers en coaches die mogen deelnemen hebben inmiddels een speciale uitnodiging vanuit de ISU ontvangen.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?