Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Tweede Open KPN NK Mascotteschaatsen in Thialf

Gepubliceerd dinsdag 19 november 2019
Behoudt Wus de Walrus, mascotte van ijsbanenexploitant Optisport, zijn titel? Of is de ijzersterke concurrentie hem deze keer te snel af? IJsstadion Thialf is zondag 29 december weer het decor van het  Open KPN NK Mascotteschaatsen. De inschrijving voor deze tweede editie is onlangs geopend.

Vorig jaar namen twintig mascottes het tegen elkaar op in een doldwaze afvalraceHet eerste Open KPN Nederlands Kampioenschap voor mascottes was een gezamenlijk initiatief van hoofdsponsor KPN, schaatsbond KNSB en eventpartner House of Sports.

De tweede editie zal plaatsvinden in de dweilpauzes van de KPN NK Afstanden, die van 27 t/m 29 december plaatsvinden in Thialf, Heerenveen. De Strijd der Mascottes staat gepland voor de slotdag van dit evenement. De kaartverkoop is intussen gestart en de verwachting is dat de tribunes tijdens de KPN NK Afstanden goed gevuld zullen zijn.

De animo voor deelname aan het schaatskampioenschap voor mascottes is opnieuw groot. Inschrijving staat open voor alle mascottes van Nederland, afkomstig van dierentuinen tot en met voetbalclubs. Namens de KNSB doet Sprinty mee, de mascotte van IJSTIJD! en KPN brengt Maatje weer op het ijs. Aanmelden kan via schaatsen.nl. Vragen kun je stellen via [email protected].

De mascottes rijden tijdens dit NK op ijshockeyschaatsen. Ze leggen een bochtig parcours af in heats van vier mascottes tegelijk. Alleen de winnaar van elke heat gaat door naar de volgende ronde. De Grote Finale, vorig jaar gewonnen door Wus de Walrus (voor nummer twee Thialfi en nummer drie Skaty), staat dezelfde middag op het programma.

“De eerste editie van dit Open KPN NK Mascotteschaatsen was een groot succes”, vertelt Mark Versteegen, directeur sponsoring van KPN. “Het blijkt een ontzettend grappig onderdeel te zijn, een uiterst aantrekkelijk pauzenummer. Alles wijst erop dat dit een blijvertje wordt en dat vinden wij natuurlijk hartstikke mooi. Wij wensen alle mascottes veel succes tijdens de voorbereiding!”

 

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?