Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Twee wedstrijden schorsing voor Lisa van der Geest

Gepubliceerd maandag 30 april 2018

De Tuchtcommissie van de KNSB heeft marathonschaatsster Lisa van der Geest voor twee wedstrijden geschorst. Dit naar aanleiding van de rode kaart die zij kreeg na de KNSB Cup-finale van 3 maart 2018 op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

Na die wedstrijd ontving zij een rode kaart, omdat ze in de achttiende ronde tegenstander Nienke Smit in het gezicht zou hebben geslagen. Op basis van de camerabeelden deed de scheidsrechterscommissie haar een schikkingsvoorstel: drie duels schorsing plus de tenuitvoerlegging van één wedstrijd voorwaardelijke schorsing.

De rijdster ging hiermee niet akkoord en legde haar zaak voor aan de Tuchtcommissie, die op 25 april uitspraak deed. De Tuchtcommissie acht bewezen dat Van der Geest haar tegenstander in het gezicht heeft geslagen en legde de schaatsster een schorsing van twee wedstrijden op.

Bovendien wordt de voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd, die Van der Geest kreeg vanwege een incident bij de 9e KPN Cup-wedstrijd in Heerenveen op 6 januari 2018, omgezet in een onvoorwaardelijke schorsing. Dit betekent dat de schaatsster de eerste drie wedstrijden van het komende seizoen niet mag starten.

De naam van Van der Geest, die in Amsterdam als winnares over de streep kwam, wordt uit de uitslag geschrapt. De 35,1 punten die ze kreeg voor het eindklassement van de KNSB Cup raakt ze kwijt, waardoor Van der Geest op die ranglijst van de tweede naar de vierde plaats terugvalt.

Partijen hebben een maand de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de Tuchtcommissie.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?