Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Trachitol wordt voor vier jaar partner van de KNSB: tegen keelpijn, vóór schaatskoorts

Gepubliceerd donderdag 12 juli 2018

Trachitol, het bekende merk zuigtabletten tegen keelpijn in het oranje-paarse doosje, wordt de komende vier jaar partner van de KNSB. Vandaag (12 juli) zijn in Utrecht de handtekeningen onder het contract gezet. ‘Trachitol tegen keelpijn, vóór schaatskoorts’ wordt het motto van de samenwerking.

Salveo Pharma is de distributeur van het welbekende merk tegen keelpijn. Het bedrijf wordt partner van de schaatsbond, omdat deze oer-Hollandse wintersport uitstekend aansluit bij het merk Trachitol. Wanneer het gaat vriezen, wil Trachitol relevant zijn door zichtbaarheid en activatie. Daarom omarmt de nieuwe partner het marathonschaatsen en IJSTIJD!, het marketingcollectief van de tijdelijke schaatsbaantjes waar vele kinderen ijsplezier beleven. Bij een strenge winter zal Trachitol prominent aanwezig zijn bij activiteiten op natuurijs.

Trachitol Trophy

“Als oer-Hollands merk passen we perfect bij onze nationale wintersport, het schaatsen”, zegt Maurits van Tol, general manager van Salveo Pharma. “Griep, verkoudheid en keelpijn voorkomen wij liever, maar als het om schaatskoorts gaat, dan kan die voor ons niet hoog genoeg oplopen. Samen met sportmarketingbureau SportVibes hebben wij dit activatiethema ontwikkeld en zij hebben ons ook ondersteund om het partnership met de KNSB vorm te geven.”

Schaatsen.nl zal samen met Trachitol een schaatskoorts-thermometer bijhouden. Dit is een van de vele activiteiten die Trachitol als partner van de KNSB gaat ontplooien. De keelpijn-specialist laat ook het meerdaagse wedstrijdcircuit, ooit bekend vanwege het ‘spruitjespak’ voor de klassementsleider, terugkeren op de kalender. Eind november zullen ‘de mannen van de lange adem’ vier aaneengesloten dagen strijden om deze extra seizoensprijs: de Trachitol Trophy.

Weissensee

De nieuwe partner gaat recreatieve schaatsers ook uitdagen voor de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Middels de Trachitol Trials, waarin deelnemers trainingsschema’s krijgen en zich kunnen kwalificeren, speelt de Sprint app van Schaatsen.nl een rol. Met die Trials is een compleet verzorgde reis naar Oostenrijk te winnen. Trachitol zal tevens de tientallen IJSTIJD!-baantjes omarmen, die voornamelijk vanaf december in stads- en dorpscentra liggen.

“Trachitol is een A-merk, dat op natuurlijke wijze bij het schaatsen past. Deze nieuwe partner wil zich inzetten voor zowel de top- als breedtesport. Dit past volledig bij onze ambitie om zo veel mogelijk mensen plezier aan de schaatssport te laten beleven”, zegt Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB. “Daarom zijn wij enthousiast over deze nieuwe samenwerking.”

Foto: Op het bondsbureau van de KNSB in Utrecht zetten Maurits van Tol (links) en Herman de Haan vandaag hun handtekening onder het sponsorcontract, dat loopt tot medio 2022.

Meer nieuws

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

Inlineskatekalender bekend!

ISU WK Shorttrack is bewijs van enorme groei die deze discipline doormaakt

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?