Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

TIG Sports en de KNSB partners tot 2019

Gepubliceerd dinsdag 27 september 2016

De KNSB en TIG Sports hebben de gezamenlijke ambitie om de shorttrack evenementen naar een nog hoger niveau te brengen gebundeld in een partnership. Focus in de samenwerking tot 2019 ligt op het creëren van een totaalbeleving voor atleten, fans, partners en media.

De discipline shorttrack heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. TIG Sports heeft de afgelopen vier jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het op de kaart zetten van deze schaatsdiscipline. TIG Sports organiseerde in samenwerking met de KNSB de shorttrack evenementen in eigen land, zoals het uitverkochte ISU EK Shorttrack in februari 2015.

TIG Sports zal tot en met seizoen 2018-2019 in samenwerking met de KNSB de organisatie van tenminste alle internationale shorttrack evenementen in Nederland op zich nemen. Het eerste grote evenement is het ISU WK Shorttrack in 2017, dat voor het eerst plaats zal vinden in Ahoy van 10 tot en met 12 maart. Ook heeft de ISU het ISU EK Shorttrack in 2019 toegekend aan de KNSB.

Olivier Smit, commercieel directeur KNSB: “De KNSB vindt het belangrijk om in samenwerking met partijen als TIG Sports een totaalbeleving te creëren voor atleten, fans, partners en media. TIG Sports heeft bewezen dat het in staat is om deze concepten te ontwikkelen met spectaculaire evenementen als het ISU EK Shorttrack. We kijken uit naar het vervolg van de samenwerking met mooie evenementen in het vooruitzicht zoals het ISU WK Shorttrack in Ahoy en het ISU EK Shorttrack in 2019.”

Niels Markensteijn, managing partner TIG Sports: “Vanaf het moment dat wij bij shorttrack betrokken zijn geraakt, is ons enthousiasme voor deze spectaculaire tak van het schaatsen alleen maar gegroeid. En ook dat van schaatsminnend Nederland. Met onder meer deze twee topevenementen denken we samen met de KNSB shorttrack naar een nog hoger niveau te kunnen brengen.” 

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?