Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Theo van de Rijt Lid in Orde Oranje Nassau

Gepubliceerd maandag 23 december 2013

Theo van de Rijt (65 jaar) en Sjaak van Rhee (71 jaar) zijn ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Edese IJsvereniging (EIJV), benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Roel Kremers van Ede heeft hen vrijdagmiddag 20 december 2013 de versierselen opgespeld, die horen bij deze Koninklijke onderscheiding. De uitreiking van de onderscheiding gebeurde in het clubhuis aan de Langekampweg in Ede.
De bijzondere verdiensten van beiden hebben een uitstraling naar de samenleving. ,,Jullie zijn mannen met ijs in het bloed”, zei wethouder Roel Kremers in zijn speech.

Theo van de Rijt

Theo van de Rijt was tot 2006 directeur van Interprovinciale Organisatie Sport en is bijzonder betrokken bij de schaatssport. Hij is thans 23 jaar voorzitter van de EIJV en de drijvende kracht van de vereniging. Onder zijn leiding werd in 1999 de combibaan (schaats- en skeelerbaan) gerealiseerd en hij heeft de EIJV geprofessionaliseerd. Door zijn enorme inzet is de EIJV gegroeid naar bijna 200 leden.

Theo van de Rijt heeft zich jarenlang ingezet om in Gelderland een kunstijsbaan te realiseren. Hij was 9 jaar secretaris van de Stichting IJsbaan Wageningse Berg. Vanaf 1999 ijvert hij voor een kunstijsbaan in Ede.

Binnen de Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (KNSB) is hij warm pleitbezorger voor de breedtesport (schaatsen en skeeleren) en is hij onder meer Lid van de Ledenraad, bestuurslid Sectie Inline-skaten, voorzitter van de landelijke Commissie Toerskaten en bestuurslid baanvereniging de Gelderse Poort.
Daarnaast is hij vrijwillig actief als voorzitter van het Platform Peppelensteeg, voorzitter Stichting SportCombi Project en was hij lid van het bestuur van Sportservice Ede.

Sjaak van Ree

Sjaak van Ree was in december 1963 mede-oprichter van de EIJV en van 1975 tot 1990 vervulde hij de functie van voorzitter. Hij heeft de Edese IJsvereniging na een lange periode zonder natuurijs, waarin het ledenaantal sterk daalde, weer nieuw leven ingeblazen. Onder zijn leiding werd het trainings- en wedstrijdschaatsen ontwikkeld en de organisatie van de vereniging verbeterd. In 1999 heeft hij de organisatie en begeleiding van de bouw van het clubhuis verzorgd. Van Ree heeft zich ruim 50 jaar geheel belangeloos ingezet voor de EIJV.
Hij was bovendien vrijwillig actief als penningmeester van de Stichting Revabo in Oosterbeek, bestuurslid van Bouwend Nederland Zuidwest Veluwe en vrijwilliger bij de Vereniging Oud-Ede.

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?