Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ter Haar en De Jong winnen afvalkoers op tweede dag KPN Inline-skaten Baan/Weg

Gepubliceerd vrijdag 31 mei 2019
Met nationale titels voor Luc ter Haar en Maya de Jong op de afvalkoers kwam vrijdag een fraai einde aan de tweede dag van de KPN NK Inline-skaten in Wervershoof. Er blies de hele dag een straffe wind over de Sjoerd Huisman Piste, die baadde in de zon. Morgen (zaterdag) is de slotdag van deze KPN NK Inline-skaten, op de weg in Medemblik.
 
Afvalkoers
De afvalkoers over 10 kilometer was een prooi voor Luc ter Haar (uit Heerenveen) en Maya de Jong (Haulerwijk). Ter Haar prolongeerde zijn titel door aan het eind van een rappe koers af te rekenen met Ruurd Dijkstra (Nijeholtwolde), die tweede werd, en Harm Visser (de Westereen), die het brons in de wacht sleepte.
De Jong was na vijftig pittige rondjes ruimschoots de snelste van de overgebleven rijdsters. Het zilver was voor Berber Vonk (Appelscha) en Elsemieke van Maaren (Zuilichem) legde beslag op de derde plek.
Bij de junioren A pakte Sem Koster (Leimuiden), met een been vol pleisters vanwege zijn val op donderdag, fraai de overwinning. Bente Kerkhoff deed hetzelfde bij de vrouwen, waarmee ze haar derde gouden medaille van deze NK in de wacht sleepte.
 
Kayo Vos (Puttershoek) en Dinly Koster (Havelte) waren de sterksten bij de junioren B. Hetzelfde duo had een dag eerder ook op de puntenkoers gezegevierd; Vos won reeds vier afstanden in zijn leeftijdscategorie. Bij de kadetten ging het goud op de afvalkoers (5 kilometer) naar Bret Groot (Almere), die in zijn categorie met kop en schouders boven iedereen uitsteekt, en Sanne Oosterwijk (Lelystad), die op dag 1 ook de puntenkoers had gewonnen.

 

500 meter
Rémon Kwant (Heerenveen) en Marijke Groenewoud (Hallum) wonnen eerder op de dag de 500 meter. Voor Kwant klonk het Wilhelmus, omdat hij in de finale beide broers Mulder verrassend versloeg. Na twee valse starts, die duidden op gespannen zenuwen bij alle deelnemers, pakte Kwant bij de derde poging meteen de koppositie en stond die niet meer af. Op de streep bleek Michel Mulder net rap genoeg voor het zilver, broer Ronald moest zich tevreden stellen met de derde plek.
Bij de vrouwen prolongeerde Groenewoud haar titel. Ze mocht het rood-wit-blauwe tricot net als vorig jaar in Heerde aantrekken, omdat zij in de spannende finale Maya de Jong (Gouda) en Lianne van Loon (Haulerwijk) te snel af was.
Bij de junioren A gingen de titels op dit nummer naar Luuk van Timmeren (Purmerend) en Marit van Beijnum (Bennekom). Kayo Vos (Puttershoek) en Lataesha Narain (Broek in Waterland) wonnen het goud bij de junioren B. Bij de kadetten waren Bret Groot en Kimberley Lang (Wilhelminaoord) winnaars van het kampioenschap.

 

Uitslagen en programma
De volledige uitslagenlijsten vind je via deze link op schaatsen.nl.
De KPN NK Inline-skaten, georganiseerd door Radboud Inline-skating in samenwerking met de KNSB, gaan morgen verder op het wegparkoers in Medemblik (Opperdoezerpad 2). Het programma van die slotdag ziet er als volgt uit.
 
Zaterdag 1 juni, Weg, Medemblik:
11.00 uur:       1 lap series
13.00 uur:       1 lap kwartfinales
14.15 uur:       1 lap halve finales
15.00 uur:       1 lap finale
16.00 uur        Puntenkoers (10 km)
18.00 uur:       Sluiting NK

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?