TeamNL Kunstrijden voor EK in Litouwen

Vrijdag 15 december 2023

De Selectiecommissie Kunstrijden van de KNSB heeft vandaag de namen bekendgemaakt van de Nederlandse vertegenwoordiging op het ISU EK Kunstrijden, dat van 8 tot en met 14 januari 2024 in Kaunus (Litouwen).

Daria Danilova en Michel Tsiba tijdens de ISU Grand Prix in Osaka | Foto : ISU

Op dit toernooi strijden de beste kunstrijders van Europa om de Europese titels in de categorieën Vrouwen solo, Mannen solo, Paren en IJsdansen. TeamNL Kunstrijden doet bij de Paren mee met Daria Danilova en Michel Tsiba en bij het IJsdansen met Hanna Jakucs en Alessio Galli. Zij hebben voldaan aan de selectiecriteria van de KNSB.

Ook Lindsay van Zundert had zich gekwalificeerd voor het onderdeel Vrouwen solo, maar zij heeft zich op advies van haar coaches Thomas Kennes en Carine Herrygers teruggetrokken voor het EK. Kennes licht toe: “Door privé-omstandigheden heeft Lindsay de laatste tijd niet genoeg kunnen trainen om competitief te kunnen zijn in Kaunus. Daarom hebben we in gezamenlijk overleg besloten dat het beter is om niet deel te nemen aan het EK. Een moeilijke beslissing, maar op dit moment wel de enige juiste. We gaan ons de komende periode vooral bezig houden met de langere termijn-doelen op weg naar de Olympische Spelen van 2026.”

Alle wedstrijdinformatie van het EK Kunstrijden is te vinden via de officiële wedstrijdpagina van de ISU.

Klik hier voor de KNSB Selectieprocedure 2023-2024